Nye tal: Flere danskere bliver iværksætter

16x9
Danskere på gaden Foto: Scanpix

Iværksætterne spirrer frem i Danmark for tiden.

Iværksætterne spirrer frem i Danmark for tiden. Det viser nye tal fra Erhvervsstyrelsen.

I forhold til juni måned sidste år, er antallet af nyetablerede selskaber i Danmark steget med 28,2 procent i juni 2014. Og kigger man på hele 2. kvartal i 2014 i forhold til samme kvartal sidste år, er der tale om en stigning på hele 34,6 procent.

I alt er der blevet etableret 13.002 nye virksomheder i 1. halvår af 2014.

Selskab til 1 krone
Det er bl.a. muligheden for at stifte et selskab med en kapital  på kun 1 krone, som er at finde blandt årsagerne til stigningen i antallet af iværksætterselskaber.

Faktisk er væksten i nyetablerede selskaber så høj, at vi skal tilbage til 2008 og årene før finanskrisen, for at finde et højere antal nyetableringer af selskaber, skriver Erhvervsstyrelsen.

Og det er over hele Danmark at iværksætteriet vokser frem. Ikke mindst på Fyn og Bornholm, hvor væksten er størst i 2. kvartal 2014, sammenlignet med samme kvartal sidste år. Derimod er væksten lavest på Lolland-Falster og i Nordjylland, mens iværksættertrangen på Grønland fortsat er uændret.

Er du en af de iværksættere, som har fået den gode ide og har etableret et selskab i år? Så vil vi på TV 2 Nyhederne meget gerne høre din historie. Gå ind på vores Facebookside og deltag i debatten eller skriv til os på 1234@tv2.dk.

Nedenfor kan du se, hvor i Danmark flest iværksættere dukker op.