Offer for CPR-tyveri: Jeg får masser af regninger, der ikke er mine

Regning på regning vælter ind hos den studerende Mathias Sewerin. Men problemet er bare, at han ikke er manden bag regningerne.

Regning på regning vælter ind hos den studerende Mathias Sewerin. Men problemet er bare, at han ikke er manden bag regningerne. I august sidste år fik han stjålet sin pung i et fitnesscenter, og heri lå blandt andet sygesikringskortet med CPR-nummer på. Det nummer er de seneste 11 måneder blevet brugt på at købe telefoner på afbetaling, så regningen i sidste ende havnede hos Mathias Sewerin.

- Når man går ned i butikker, kan man købe telefoner på afbetaling i mit navn. Det vil sige, at jeg hæfter for det, men det er ikke mig, der fysisk har stået dernede, så jeg hænger på det. Regningerne vælter ind, og det bliver hele tiden større og større. Og du skal hele tiden være opmærksom på, om du har styr på kreditorerne, siger han til TV 2.

Tyvene skal ikke bruge andet end Mathias Severins CPR-nummer. Sådan et som der tidligere i dag blev lækket 900.000 af. Og Mathias Sewerin har mærket konsekvensen - beløbet, som han er blevet bedt om at betale, vokser:

- Pt. er det 60-70.000 kroner, men jeg ved ikke, om det er stoppet, det er det, der er problemet.

- Jeg troede, at det var stoppet, men forleden dag fik jeg en regning fra DSB om, at jeg havde kørt uden billet, siger han.

Politiet kan intet gøre

Derfor har han en forskring, der tager dialogen med kreditorerne - noget som Mathias Sewerin førhen brugte flere timer på om dagen.

- Jeg har en identitetsforsikring, som har overtaget sagerne, som har haft kontakt til de forskellige kreditorer, i stedet for at jeg skulle bruge to tre timer om dagen på de regninger, der kom ind. Jeg var på forkant med det med at det ville ske, men jeg spurgte politiet, om de kunne hjælpe mig med at spærre mit CPR-nummer, men det kunne de jo ikke. Jeg kan bare vente, til de har brugt mit CPR-nummer de steder, hvor de kan bruge det, siger han.

Tidligere i dag krævede mange af de politiske partier på Christiansborg aktion inden for området. Flere mener, at CPR-nummeret bør miste værdi.