Danskernes skøreste ferie-anmeldelser: Bestjålet af en abe

Sommerferien er over os og i disse uger rejser adskillige dansker ud af landet på ferie.

I den forbindelse er det godt at være forsikret, hvis uheldet er ude på ferien. Men nogle af vores anmeldelser til forsikringsselskaberne er noget mere kuriøse end andre.

Det fortæller Henrik Iding, skadeschef hos Gouda Rejseforsikring til tv2.dk.

- Vi fik en anmeldelse om, at en abe havde stjålet en barbermaskine fra en taske. Der indsendte vores kunde faktisk dokumentation i form af et billede af en abe, der sad med barbermaskinen i hånden.

- Der var også en sag med en familie, der ville afbestille en ferie i et lejet sommerhus, fordi deres hund var død. Kunden oplyste, at opholdet i sommerhuset primært var for hundens skyld, da den elskede Vesterhavet. Men det får de altså ikke dækket, siger Henrik Iding.

Hos Europæiske Rejseforsikring oplever man også, at kunderne kommer galt af sted under ferier i udlandet. Det fortæller supervisor for marketing og kommunikation, Mark Bartram.

- Vi har folk, som kommer til at ødelægge ting på museer. Der var eksempelvis et unikum af en bænk, som en kunde troede, man kunne sidde på, men det var en del af udstillingen, som han kom til at knække. Det var en meget dyr kunstgenstand, og der er det vigtigt også at have en ansvarsforsikring, som går ind og dækker, siger han.

Fusk og kreative anmeldelser

Mandag blev en nordjysk familie dømt for at forsøge at snyde deres forsikringsselskab, da de løj og meldte deres kufferter stjålet efter en ferie i udlandet. Den slags sager er bestemt ikke uvante for selskaberne, lyder det.

- Det kan være, at folk, der får stjålet noget eller mister noget bagage, anmelder det to steder. Får du stjålet din kuffert er du selvfølgelig berettiget til erstatning, men du kan ikke få dækning flere steder fra, siger Henrik Iding fra Gouda.

Hvis din bagage bliver væk, og er du forsikret, har du ret til at købe nogle nye ting til dig selv. Men her var en kunde hos Europæiske lidt for kreativ.

- Der var en, som havde købt fire par damemodeller slimjeans, men han var selv en herre. Han forsøgte at forklare sig med, at han godt kunne lide at gå i stramme jeans, men når de så ikke passer, falder man ligesom i, siger Mark Bartram.

- Vi oplevede også en, der havde oplistet mange værdigenstande i sin mistede kuffert. Computere, dyre habitter og så videre. Vi udbetalte erstatning for tingene, men da kufferten senere dukker op og kommer ind til os, ligger der ingen af de her ting i. Manden erkendte og måtte tilbagebetale de 50-60.000 kroner, siger Mark Bartram.

Indlagt på ikke-eksisterende hospital

Hos Europæiske oplever de også, at deres kunder under ferier i udlandet er blevet opereret for det ene eller det andet. Men når de kigger nærmere efter, finder de ud af, at læge og hospital slet ikke eksisterer.

- I en nylig sag fra Pakistan var der nogle uoverensstemmelser i datoerne på skadesanmeldelsen, og da man prøvede at få reddet det ud, fandt man ud af, at hospitalet slet ikke eksisterede. Det drejede sig ikke om særligt mange penge, men så var ferien ligesom betalt, fortæller Mark Bartram.

Gauda Rejseforsikring kender også til de lidt for kreative hospitalsbesøg blandt deres kunder.

- Vi har nogle sager, hvor folk får lavet en kosmetisk operation, for eksempel en næseoperation, men melder det som en tilskadekomst.

- Altså at de er faldet og slået næsen og er nødt til at blive opereret. Der kan vi så se, når vi får de lægelige oplysninger ind, hvordan det er sket - at det ikke er som følge af en ulykke, men ren kosmetik, siger Henrik Iding fra Gouda.

Forsikringsselskaberne erkender, at de formentlig langt fra fanger alle de falske anmeldelser, da de tager udgangspunkt i, at kunderne handler i god tro.