Samfund

Regina døde af blodprop: Læge har stadig vagter

Det trykker for brystet, kroppen summer og 37-årige Regina Holmegaard fra Glamsbjerg på Fyn kan ikke være i sig selv.

Derfor ringer hun og kæresten, Jesper Vestergaard, til vagtlægen. Men i stedet for at spørge nærmere ind til Regina Holmegaards symptomer, diagnosticerer vagtlægen det som en virus og råder hende til at tage noget smertestillende.

Blot en time efter finder Jesper Vestergaard sin kæreste død på badeværelsesgulvet, skriver Fyens Stiftstidende.

Ole Holm Thomsen, vagtchef for lægevagten i region Syddanmark, siger til TV 2, at han ikke vil kommentere på den konkrete sag, da behandlingen af Regina Holmegaard nu bliver undersøgt af Patientombuddet.

- Men det har da stor betydning, hvis vi kommer i situationer, hvor vi laver uhensigtsmæssigheder eller fejl. Så har det selvfølgelig stor betydning for vores troværdighed. Det skal vi gøre alt for at undgå.

Ifølge Ole Holm Thomsen afventer man nu Patientombuddets vurdering af, hvorvidt lægen har lavet en fejlbehandling eller fejlvurdering.

Imens har den pågældende vagtlæge, som tog sig af Regina Holmegaards opkald, stadig vagter i vagtlægen.

- Han er jo ikke dømt for noget som helst. Og han har mulighed for stadig at have vagter.

Har du oplevet lignende situationer? Så skriv til os på sms 1234 (alm. takst) eller på1234@tv2.dk.

Hør Reginas opkald til lægevagten herunder:

Symptomer på blodprop

Oplever man symptomer på en blodprop i hjertet, skal man ringe 112. Tiden er kritisk de første 10 minutter.

Natten til torsdag 27. marts døde Regina Holmegaard fra Glamsbjerg på Fyn af en blodprop, efter hun en time forinden havde ringet til lægevagten med sine symptomer.

* En blodprop i hjertet giver som regel kraftige smerter i brystet. Det hedder angina pectoris (hjertekrampe) Smerterne er individuelle.

- Det kan føles, som om der ligger en kampesten på brystet, og smerterne kan opleves som stråler ud i armene, eller op i halsen eller kæben. Der kan være åndenød, svimmelhed eller besvimelse. Symptomerne kan vare i flere timer og følges af mathed, kvalme, opkastninger, åndenød, svimmelhed, klamsved og dødsangst.

* Advarselstegnene for en blodprop i hjertet er ikke de samme for alle - heller ikke for mænd og kvinder.

- Det er ikke alle med blodprop i hjertet, der som det første oplever en pludselig svær brystsmerte, lige som det ofte vises i fjernsyn og på film. Hos mange starter de mere langsomt i form af let brystubehag. Ubehaget er ofte diffust midt i brystet, uden at man kan mærke ømheden, når man trykker på brystkassen. Nogle får smerte eller ubehag i en eller begge arme, i hals og kæbe, ryg eller mave.

- Cirka hver femte blodprop giver ikke smerter, men kun alment ubehag og angst. Åndenød kan også opstå før eller samtidig med brystubehag.

- Smerten eller ubehaget kan minde om et anfald med angina pectoris (hjertekrampe) , men modsat hjertekrampe varer smerterne eller ubehaget ved i mere end få minutter, også når man er i hvile.

- Hvis du oplever symptomer på en blodprop i hjertet skal du straks ringe 1-1-2, så der kan gives lægehjælp så hurtigt som muligt. Du må ikke selv køre til skadestuen, da du kan blive dårlig undervejs.

Kilde: Hjerteforeningen