Københavns Lufthavn kan slå rejserekord i dag

Hvis du skal flyve fra Københavns Lufthavn i dag, er det en god ide at have en stor portion tålmodighed med i håndbagagen. Københavns Lufthavne forventer nemlig at dagen bliver den mest travle dag i lufthavnens 90-årige historie.

Således forventer lufthavnen, at der vil gå 100.000 rejsende gennem terminalerne i dag, og det skyldes et sammenfald af flere begivenheder:

- Det er ekstraordinært i år. Skolerne holder sommerferie, Roskildefestivalen starter, så der er rigtig mange ankomster, og så har vi en stor konference, der slutter i den her weeekend. Så de tre ting gør, at vi forventer og håber på, at vi kan slå vores rekord, lyder det fra Marie-Loise Lotz, der er passagerchef i Københavns Lufthavne.

Tjek ind hjemmefra og mød op til tiden

Hun opfordrer dagens rejsende til at gøre alt, hvad man kan hjemmefra, inden man kommer ud i lufthavnen.

- Tjekke ind, se på sikkerhedsreglerne i forhold til, hvordan man kan forberede sig, og hvis man også kan hjælpe den næste passagerer i køen, så går tingene meget lettere herude. Samtidig vil jeg anbefale alle at komme til den rigtige tid – to timer før afrejse på europæiske rejser, og tre timer før på oversøiske rejser. Så skal det nok gå fint – men med lidt længere ventetid, siger Marie-Louise Lotz.

Forventer ikke arbejdsnedlæggelse i dag

En arbejdsnedlæggelse blandt bagagefolkene i SAS Ground Handling var i går skyld i fire aflyste fly og flere forsinkelser, men lufthavnen forventer ikke, at det får betydning for årets største rejse dag i dag.

Ifølge medarbejdernes hjemmeside, sghklubben.dk, ønsker man ikke, at danskere på vej på ferie bliver påvirket af forhandlinger med SAS ledelsen.

- Det er vigtigt at pointere, at kollegerne udtrykte frustrationer og utryghed omkring den nuværende situation, men det var lige så vigtigt for kollegerne at sende det budskab, at man udtrykte frustrationen netop i dag, så man undgik at genere alle danske feriegæster, som i den kommende weekend og næste mange weekender skal have deres ferie, hedder det.

Heller ikke Marie Louise-Lotz forventer, at der i dag vil være arbejdsnedlæggelse:

- De er gået i arbejde igen og jeg har fuld tillid til, at parterne kan bliver enige om en løsning, så jeg forventer, at dagen i dag forløber, som den skal – nemlig, at vi kan sende mange dejlige passagerer af sted på deres sommerferie.

Her kan du forberede dig

trafficineurope.eu Her finder du links, der kan gøre dig klogere på vejsituationen i de fleste europæiske lande.

fdm.dk Her finder du køprognosen for de tyske motorveje på dansk.

adac.de De allerseneste opdateringer på trafiksituationen i Tyskland - på tysk.

rast.de Du kommer nok ikke igennem Tyskland uden en lille pause. Her finder du oversigt over alle rastepladser ved Autobahn. Se for eksempel hvor der er legeplads til børnene, allerede før du bevæger dig ud på vejene.