Samfund

15 fra Danmark dræbt i Syrien: "De vil gerne dø"

En rapport fra PET-afdelingen Center for Terroranalyse viser, at 15 personer, der er taget fra Danmark til Syrien for at deltage i konflikten, er blevet dræbt. Det tal overrasker ikke Syrien-kenderen Naser Khader.

- Man skal huske på, at de unge mennesker, der tager derned, ikke kæmper for demokrati. De kæmper for fanatisme, for en terror-ideologi. Og et af målene for dem er at dø som martyr, siger han til TV 2 News.

Det er blandt andet den stærkt brutale gruppe Isis, der tiltrækker de unge mennesker.

- Isis' succes er en stor magnet, og man regner med, at der vil komme mange flere, vurderer Khader.

- Det er unge mennesker, teenagere. Det er sådan, Isis vil have dem. Så kan de forme dem, som de vil.

Khader roser Politiets Efterretningstjeneste for at være den eneste i Europa, der tager problemet med de unge ekstremister alvorligt. Men han ville ønske, at man også forsøgte at retsforfølge de personer, der rekrutterer de unge i Danmark.