Samfund

Mødet overstået: SAS-arbejdere tilbage på arbejde

Det faglige møde blandt handling-personalet hos SAS i Københavns Lufthavn, som siden 18.30 har standset SAS-flytrafikken, er nu afsluttet, og arbejderne er vendt tilbage til arbejdet, melder TV 2's mand på stedet.

SAS bekræfter, at bagagefolkene fra SAS Ground Handling er tilbage i arbejde. Fredag fortsætter forhandlinger mellem ledelsen i SAS og bagagefolkene, siger Trine Kromann-Mikkelsen, pressechef i SAS.

Det faglige møde har standset SAS' flyvninger hele aftenen. Fem fly er blevet aflyst og adskillige andre har været forsinkede.

Bagagefolkene gik til fagligt møde klokken 18.30 og dermed kunne flyene hverken få lastet bagage eller blive tømt og måtte holde stille.

Lige nu står alle SAS fly med afgang torsdag aften dog stadig til at have store forsinkelser. Du kan tjekke hvor meget på SAS's hjemmeside.

 - Nu skal vi have gang i trafikken igen, og vi forsøger at få så mange passagerer af sted til tiden som muligt, siger Trine Kromann-Mikkelsen.

De ansatte, som håndterer bagage i SAS Ground Handling, er utilfredse med, at ledelsen netop har opsagt fem lokalaftaler. Fredag fortsætter forhandlinger mellem ledelsen i SAS og bagagefolkene, oplyser Trine Kromann-Mikkelsen, pressechef i SAS.

Hos 3F i Kastrup kalder formand Henrik Bay-Clausen det for meget usædvanligt, at SAS' ledelse har opsagt lokalaftalerne allerede inden de lokale forhandlinger i forlængelse af forårets overenskomstforhandlinger går i gang.

- Det er meget usædvanligt i SAS, at man skyder først og spørger bagefter så at sige. Altså opsiger aftaler og så vil forhandle bagefter. Det plejer at foregå sådan, at man taler om tingene først, siger Henrik Bay-Clausen.

- Det er meget overraskende og vel også lidt provokerende. Men det berettiger ikke til en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, siger han.

Forklaringen på, at SAS har valgt at opsige lokalaftalerne nu - før forhandlingerne er startet og lige op til sommerferien - er ifølge Trine Kromann-Mikkelsen en tvungen konsekvens af det meget skuffende kvartalsregnskab, som SAS har præsenteret i juni, lyder det.

- Vi skal have gennemført nogle effektiviseringer i SAS, som blandt andet involverer, at arbejdstiden omlægges. Vi vil gerne have flere på arbejde, når det er myldretid, og færre på arbejde, når der ikke er travlt, siger Trine Kromann-Mikkelsen.