Samfund

Fagligt møde: Alle SAS-fly holder stille

SAS-fly holder stille i Københavns Lufthavn Kastrup torsdag aften.

Årsagen er at alle bagagemedarbejderne er gået i fagligt møde klokken 18.30. Det efterlader SAS-fly i en håbløs situation i lufthavnen.

Det fortæller Trine Kromann-Mikkelsen pressechef i SAS til tv2.dk.

- Det har skabt ret voldsomme problemer og vi kan ikke få flyene videre. De står på jorden og skal lastes og aflastes med kufferter og det kan de ikke blive uden medarbejdere, siger hun og tilføjer, at det indtil videre drejer sig om ca. 12 fly, men også at "situationen hurtigt kan ændre sig."

- Flyene kan godt lande og vi kan også få passagerne ud i de fly, som skal lette. Men bagefter, når flyet skal skubbes ud med en særlig traktor - det kan vi ikke, for den betjener de medarbejdere, som er gået i møde, siger Trine Kromann-Mikkelsen.

- Det er en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse og vi forventer tillidsfolkene får medarbejderne tilbage, så kunderne kan komme afsted. VI henstiller til, at de genoptager arbejdet så hurtigt som muligt.

TV 2 News har været i kontakt med Henrik Bay Clausen fra 3F i Kastrup, som bekræfter, at der er fagligt møde i forbindelse med nogle uoverenstemmelser.

Trine Tiedemann er en af de mange, der er blevet ramt af virkningerne af det faglige møde. Hun kom hjem fra Finland torsdag klokken 19.20, men har ikke fået sin bagage.

- Folk var meget frustrerede. Vi fik at vide allerede i flyet, at de ikke vidste, hvornår vi kunne få vores ting, så der begyndte frustrationerne. Vi fik så at vide, at vi ville få mere nyt klokken 20, men det skete ikke, fortæller hun tv2.dk.

- Nu har vi alle fået sedler, som vi har udfyldt. Vi fik at vide, at vi så vil få bagagen i morgen eller i overmorgen.

I morgen - fredag - starter sommerferien for mange danske familier. Således går tusindvis af danskere på sommerferie, hvilket gør dagen til årets største rejsedag.

Problemerne gælder ikke kun SAS-fly. Også andre flyselskaber benytter SHG til at håndtere bagagen - blandt andet Lufthansa. På denne liste kan du tjekke, om dit flyselskab bruger SHG.

Tv2.dk følger sagen.