Direktør varsler fyringer: Allers interne rapport afslører ulovligheder

Der vil ske fyringer blandt ansatte på både ledelses- og medarbejderniveau i Aller Media fredag. Det siger Allers administrerende direktør, Pål Thore Krosby, til Politiken.

Fyringerne sker som konsekvens af den undersøgelse, som koncernen har fået lavet af Se og Hørs ulovlige metoder. For loven blev brudt, da Se og Hør i årevis betalte sig til oplysninger om kendte og kongeliges kreditkortinformationer. Det konkluderer Allers rapport, hvis hovedkonklusioner bliver offentliggjort fredag.

Pål Thore Krosby har brieftet Politiken om hovedkonklusionerne i den undersøgelse, som advokat Henrik Stagetorn på Allers bestilling har gennemført i samarbejde med revisionsfirmaet PwC. Betingelserne for at delagtiggøre avisen i indholdet var, at det først måtte deles med andre i dag, hvor ledelsen har haft tid til at drage »personalemæssige konsekvenser« af rapporten. Politiken har derfor ikke kunnet spørge andre kilder ind til konklusionerne.

- Kan det bevises, at man har haft specifikt kendskab og har medvirket aktivt til denne type ulovlighed, begynder man at bevæge sig mod noget, der vil kunne få en konsekvens for et ansættelsesforhold. Det får konsekvenser for personer på ledelsesniveau og på medarbejderniveau, siger Pål Thore Krosby til Politiken.

Så vidt Allers undersøgere har kunnet dokumentere, har overvågningen stået på fra efteråret 2008 til 2011.

Ud over forholdet til kilden i PBS - altså tys-tys-kilden - konkluderer rapporten også, at et andet kildeforhold har været i strid med lovgivningen. Det drejer sig om informationer, som bladet har fået fra en ansat i et luftfartsselskab. Samtidig viser rapporten, at der er risiko for at reglerne i forhold til Skat ikke har været overholdt fuldt ud, når det gælder aflønningen af tys tys-kilden.

Ifølge Berlingske vil fyringerne ske i løbet af fredag.