Samfund

Forbud: Mandlige pædagoger må ikke skifte ble

I flere børneinstitutioner må mandlige pædagoger ikke skifte ble eller have børn siddende på skødet. Nu vil pædagogernes fagforening, BUPL, have en afklaring af, om det overhovedet er lovligt at forhindre de mandlige pædagoger i det.

Ifølge Avisen.dk gør BUPL nu klar til at gå til Ligebehandlingsnævnet, fordi flere mandlige pædagoger føler sig diskrimineret og mistænkeliggjort.

Omkring 100 børneinstitutioner landet over har ifølge en undersøgelse fra Aarhus Universitet indført særregler, der forhindrer de mandlige pædagoger i at have nærkontakt med børnene.

Det gør arbejdet umuligt at udføre

Birgitte Conradsen, som er næstformand i BUPL fortæller, at fagforeningen har været i dialog med mange af de mandlige pædagoger, som er udsat for de her særregler.

- Men vi har også talt med flere af deres kollegaer, som synes, at det er lige så urimeligt, at der er forskel på om man er mand eller kvinde i forhold til, hvilke regler der gælder i institutionen.

Hun fortæller, at mange laver særreglerne for at beskytte både de mandlige pædagoger og børnene.

- Det er klart, at man ikke kan forestille sig noget værre, end hvis ens barn bliver udsat for et overgreb.

- Problemet er bare, at vi skaber en frygt, og at det faktisk bliver umuligt at udføre det pædagogiske arbejde, når det bliver splittet op på denne måde, siger Birgitte Conradsen.