Samfund

Apple køber Dr. Dre-projekt

Computer-giganten Apple Inc. vil købe Beats Electronics og Beats Music for cirka tre mia. dollars (ca. 16,4 mia. kroner), skriver Reuters.

Apple Inc. meddelte onsdag, at handlen, hvor Apple køber musikstreamingtjenesten Beats Music og hovedtelefon-fabrikanten Beats Electronics, vil blive overtaget, bliver lukket i fjerde kvartal af 2014.

Stifterne af Beats, musik-produceren Jimmy Iovine, og rapperen Dr. Dre, følger med til Apple som en del af handlen.

Kort efter rygterne om at Apple var interesseret i Beats blev lækket, dukkede en video op med Beats bagmand, Dr. Dre sammen med skuespilleren Tyrese Gibson. Og ud fra den video var man ikke i tvivl, om at aftalen skulle være på plads.

I videoen bliver Dr. Dre udnævnt som den nye milliardær i hiphop-branchen af Gibson. En ny titel han ville få hvis aftalen skulle falde på plads.

Apples folk skulle ifølge kilder være eksploderet af raseri, da de så videoen. Og her var det tydeligt hvordan kulturforskellen mellem et internationalt skarpt styret selskab og en amerikansk rapper ramler meget hårdt mod hinanden.

Men nu er handlen alligevel faldet på plads.

Du kan se videoen, som gav Dr. Dre og Beats problemer med Apple, over denne artikel.