Samfund

Qvortrup på vej til afhøring: Jeg kan lære af det her

Med en lang hale af journalister og kameraer efter sig gik den tidligere chefredaktør for Se & Hør Henrik Qvortrup torsdag kl. 15.45 ind til afhøring hos Københavns Vestegns Politi.

Qvortrup blev sammen med en anden af bladets tidligere chefredaktører Kim Henningsen sigtet af politiet tidligere torsdag for deres roller i den verserende Se og Hør-sag.

Selv tror Qvortrup, at springet fra journalist til sigtet ligefrem kan være gavnligt for ham.

- Det tror jeg er meget sundt. Det tror jeg faktisk. Jeg har jo haft din rolle og været en mand, der stiller skarpe spørgsmål. Jeg har stor respekt for, at I stiller de skarpe spørgsmål. Det skal I gøre. Og alle kan have godt af en gang i mellem at blive placeret på den anden side af det spil der, siger Henrik Qvortrup til TV 2’s Janni Pedersen og tilføjer:

- Jeg vil ikke sige, at det er frivilligt, at jeg er blevet placeret der, men det er jeg så. Og mon ikke så, at jeg trods alt kan lære noget af det, siger han.

Erklærer sig uskyldig

Henrik Qvortrup havde ved sin side advokat Anders K. Németh, og den tidligere chefredaktør overlod de fleste spørgsmål til ham.

- Jeg har ikke mere at tilføje ud over at jeg agter at erklære mig uskyldig i den sigtelse, jeg forstår er rejst, siger Henrik Qvortrup inden han præsenterede pressen for sin advokat.

Anders K. Németh havde følgende kommentar til politiets sigtelser som indebærer overtrædelse af flere paragraffer i straffe- og markedsføringsloven:

- Når vi sætter os ind til bordet, vil påstanden fra vores side være, at Henrik Qvortrup ikke har gjort noget strafbart.

- Jeg tror ikke, at det her forum egner sig til en lang, juridisk diskussion, men det korte og det lange er, at de bestemmelser, vi har set i spil i pressen efter min bedste vurdering er nogle, der er irrelevante for det faktum, vi diskuterer.

Henrik Qvortrup og Kim Henningsen er sigtet for medvirken til overtrædelse af straffelovens § 263 stk. 3, jfr. stk. 2 og § 299a, jfr. markedsføringslovens § 19, jfr. straffelovens § 23 samt overtrædelse af straffelovens § 299 stk. 2.

Nogen af disse paragraffer beskrev politiinspektør ved Københavns Vestegns Politi, Bent Isager-Nielsen, tidligere på dagen således:

- Det er medvirken til det som også tys-tys kilden er sigtet for. Det er relativt alvorlige formueforbrydelser i straffeloven og nogle freds- og ærekrænkelsesparagraffer. Der er også en bestikkelses-paragraf, siger han til TV 2 News.

Det er anden gang på samme dag, at Henrik Qvortrup besøger politigården i Brøndby. Torsdag morgen var han anholdt i lidt over to timer og var i den forbindelse bl.a. inde og få foretaget fingeraftryk.

Kim Henningsen har på grund af sygdom ikke været anholdt, og det vides endnu ikke, hvornår han skal afhøres.