Samfund

'Med børnene som våben': Nu står Cirkelines eksmand frem

I denne uge sætter TV 2 fokus på flere forældres desperate kamp for at få lov til at se deres børn. 800 gange om året går en skilsmisse så meget i hårdknude, at Statsforvaltningen beslutter, at den ene forælder ikke må se sit barn.

Cirkeline er en af de forældre, der ikke kan se deres børn, fra dokumentarserien "Med børnene som våben". Selvom hun stadig har delt forældremyndighed, har hun i to år ikke set sine børn.

Ifølge Cirkeline har hendes eksmand bevidst trukket sagen i langdrag i Statsforvaltningen og indtil i aften, har han ikke ville stå frem med sin egen version af historien.

Men i fredagens 19 Nyhederne står eksmanden, Sten, så frem, og han siger, at det er de mange ankemuligheder, der trækker sagen i langdrag. De blev skilt i 2007. De første to år havde Cirkeline børnene, men ifølge hendes eksmand har de valgt at bo hos ham.

- Der er en grund til, at børnene reagerer så voldsomt. Det kommer ikke ud af ingenting, siger Sten til TV 2 Nyhederne.

Hvis de en dag selv skulle ønske at genoptage kontakten til Cirkeline, vil han ikke stå i vejen for dem, siger han. Men indtil den dag, skal hun ikke se dem. Han ønsker ikke at deltage i flere samtaler om delt forældremyndighed.

- De har været igennem mere end rigeligt.

TV 2 har mødt børnene. De fortæller til vores journalist, at de ikke ønsker at se deres mor, Cirkeline.

Lang behandlingstid i Statsforvaltningen

Ifølge kontorchef Bente Koudal Sørensen fra Statsforvaltningen er den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for samværssager på 13 uger, mens forældremyndigheds- og bopælssager tager 8 uger. En børnebidragssag tager i gennemsnit 11 uger at behandle.

Bente Koudal Sørensen vil ikke svare på, hvad den optimale sagsbehandlingstid er.

- Det afhænger af den konkrete sag. Det, der er vigtigt, er at sikre, at forældrene er orienterede om, hvad der skal ske i sagen, og at sikre, at sagsbehandlingen fremmes så meget som muligt, siger hun.

Af hensyn til børnene bruger vi ikke forældrenes efternavne i artiklen.

Du kan se det første afsnit af dokumentarserien på TV 2 PLAY.

Hvis du ikke allerede er tilmeldt TV 2 PLAY, kan du gratis oprette dig som bruger på www.tv2play.dk. Første måned er gratis.

Med børnene som våben

I dokumentarserien 'Med børnene som våben' satte TV 2 i maj 2014 fokus på børn i skilsmissefamilier. I en ny dokumentar, 'Med børnene som vågen - krigen fortsætter', fulgte vi op på nogle af de forældre, vi mødte i de første programmer, og som stadig ikke har kontakt til deres børn.

Mange skilsmisser ender i dag i en kamp om børnene. Næsten 800 gange om året beslutter Statsforvaltningen, at et barn ikke skal se den ene af sine forældre. Det tal er endda kun en konservativ udredning på baggrund af Ankestyrelsens indberetninger fra Statsforvaltningen. Tallet kan altså godt være højere.