Massiv støtte til rektor: Hendes ret at sige nej til bederum

At rektor Anne-Birgitte Rasmussen har afvist elevers ønske om et bederum vækker stor respekt fra mange af TV 2 Nyhedernes læsere på Facebook. Over 200 kommentarer diskuterer emnet, der er blevet aktuelt efter afvisningen af et bederum på Københavns Åbne Gymnasium. Langt de fleste af læserne giver stor opbakning til rektorens beslutning om ikke at have et bederum.

- Der er religionsfrihed i Danmark og ikke religionspligt. Det må derfor være inden for hendes ledelsesret at fravælge et bederum til fordel for ting som rent faktisk har en undervisningsmæssig og samfundsfremmende værdi, skriver Olfert Kristensen, der har fået et like fra 29.

- Jeg håber virkelig hun har mod på at holde fast i den beslutning og ikke lader sig presse til alligevel at lave et bederum. Jeg er helt klart enig med hende, påpeger Ulla Nielsen, der bakkes op af 22.

Andre uddyber, at religion er en privatsag og ikke en samfundssag. Derfor er det rigtigt, at der ikke er religiøse rum på offentlige institutioner.

- Der må ikke være kristne rum eller symboler på offentlige steder, så skal der heller ikke være muslimske, skriver Bodil Jacobsen.

- Der er så mange gode pointer i denne artikel, som afføder respekt for rektor, hvis vi alle havde samme syn som hende ville mange ting være meget nemmere, konkluderer Flemming Reitz Larsen.

Hvad går der af hende?

Få kommentarer går den anden vej, men nogle af dem forstår ikke, hvad der er så slemt ved et bederum.

- Hvad går der af hende, hvis der indrettes et bederum? Der er allerede et rum, der bruges til dette formål. Hvorfor ikke gøre det officielt? Man går jo heller ikke i skole for at gå på toilettet. Man kan jo bare gå et andet sted hen. Eller man går jo ikke på toilettet for at spejle sig, så hvorfor hænger der spejle på offentlige toiletter? Hendes argumenter er helt i skoven, spørger Kitty Holm.

- Jeg savner at rektor kommer med en løsning på det problem, mange af skolens elever har. Jeg kan sagtens forstå at hun afviser at lave bederum, det er helt iorden. Men hvad vil hun så gøre? -hendes elever har et stort problem, og hun har afvist deres løsningsforslag, så må hun komme med et brugbart forslag selv, skriver Kasper Zürcher.

Selv argumenterer Anne-Birgitte Rasmussen sådan omkring afvisningen af bederummet:

- Fordi det grundlæggende er sådan, at når du går hen i skolen, så tager man derhen for at lære noget. Man går ikke derhen for at bede. Hvis man gerne vil bede, så går man hen i en kirke eller i en moske. Jeg tror, at man kan sammenligne det med, at hvis man går hen på et bibliotek, så går du også hen for at låne en bog, men der går du jo ikke hen, fordi du skal bede. På samme måde er det med en skole. Du går i skole, fordi du rigtig gerne vil lære noget, og det er det, vi så sætter fokus på med denne her beslutning, siger hun til TV 2 News.

Hvad mener du om emnet? Deltag i debatten her og giv din holdning til kende i afstemningen i boksen til venstre.