'Med børnene som våben': Vestager kræver handling

TV 2 viste onsdag andet og næstsidste afsnit af dokumentarserien ”Med børnene som våben”. Programmet har for alvor sat gang i debatten omkring konfliktfyldte skilsmisser, hvor børnene kommer i klemme.

Og ifølge Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager skal problemet nu bekæmpes.

- Først og fremmest bliver jeg enormt ked af det, fordi de børn, som bliver gidsler i forældrenes ekstreme konflikt, det er jo dem, der bliver ofre for det. Og det er sådan en umiddelbar følelse, jeg tror præger alle, der har set jeres programmer. Og der er selvfølgelig et meget stort behov for at gøre noget ved det, fordi man tænker, at det simpelthen kan ikke være rigtigt. Alle børn har ret til to forældre, og vi har som samfund også en forpligtelse til at hjælpe, siger Margrethe Vestager.

Ministeren opfordrer særligt til, at der skal være en konsekvens for de forældre, som med vilje trækker sagsbehandlingstiden. Dermed vil man i højere grad forstå alvoren af, at der hurtigst muligt skal findes en løsning på problemet, mener hun.

- Paradokset er, at nogle sager trækker lang tid ud. Blandt andet fordi forældrene begynder at bruge tiden som en del af de våben, de bruger mod den anden forælder og med børnene som ofre, siger hun.

- Ligesom der er mange forældre, som løser det og opfører sig ansvarligt over for deres børn, så har vi også den gruppe, hvor man bliver frygteligt ked af at se de konsekvenser, det har. Jeg synes også, der må være konsekvens over for de forældre, der forhaler tiden, som ikke møder op, som chikanerer den anden. Det, synes jeg, også skal på bordet. Altså en konkret konsekvens hvis man ikke vil samarbejde om at finde en løsning, siger Margrethe Vestager.

Margrethe Vestager fortæller, at hun nu er klar til at diskutere, om Statsforvaltningen skal have flere redskaber til at hjælpe de skilsmissefamilier, der ikke selv kan finde en løsning.

Hun mener, at Statsforvaltningen bør arbejde for at finde løsninger i stedet for afgørelser. Derudover bør forvaltningens ansatte ikke kun være jurister, men også mennesker med andre kompetencer, der kan rådgive familierne.

Du kan se afsnit af dokumentarserien ”Med børnene som våben” på TV 2 PLAY.

Hvis du ikke allerede er tilmeldt TV 2 PLAY, kan du gratis oprette dig som bruger på www.tv2play.dk. Første måned er gratis.

Med børnene som våben

Med dokumentarserien 'Med børnene som våben' sætter TV 2 i tre programmer fokus på børn i skilsmissefamilier.

Mange skilsmisser ender i dag i en kamp om børnene. Næsten 800 gange om året beslutter Statsforvaltningen, at et barn ikke skal se den ene af sine forældre. Og det tal er endda kun en konservativ udredning på baggrund af Ankestyrelsens indberetninger fra Statsforvaltningen. Tallet kan altså godt være højere.

Første program vises tirsdag klokken 21.00 på TV 2. De følgende to programmer vises onsdag og torsdag klokken 20.00