Samfund

Foreningen Far: Det betaler sig at lyve i skilsmissesager

- Vi kører stadig i hestevogn med en gammel familielovgivning .

Den er gal med sagsbehandlingstiden og kvaliteten af behandlingen i konfliktfyldte skilsmissesager, lyder det nu fra Foreningen Far.  

- Du kan lyve om alting i det her system, og det betaler sig, siger foreningens formand Jesper Lohse.

TV 2 viser torsdag aften sidste afsnit i dokumentarserien ”Med børnene som våben”, som fokuserer på konfliktfyldte skilsmisser, hvor børnene kommer i klemme mellem mor og far.

Foreningen Far har på grund af de nuværende problemer sendt en liste med 20 forslag til forbedringer på området til landets politikere. Se de 20 forslag HER.

- Et af de forslag er, at når mor og far går fra hinanden, så tror vi på, at man skal have tre tilbud. Det er frit valg, det er mægling, der virker, og så er det en familiedomstol, hvis der ikke er andre muligheder, siger formanden.

Fejl og misinformering præger det nuværende system, og Foreningen Far opfordrer til, at man begynder at forebygge mod flere konfliktfyldte skilsmisser.

- Der er alt for mange sorte huller i det her system desværre. Så vi kan gøre det bedre, siger han.

Der er særligt fem punkter, der halter, når det gælder skilsmisser, mener formanden. Hør hvilke i klippet øverst.

Du kan se afsnit af dokumentarserien ”Med børnene som våben” på TV 2 PLAY.

Hvis du ikke allerede er tilmeldt TV 2 PLAY, kan du gratis oprette dig som bruger på www.tv2play.dk. Første måned er gratis.

Med børnene som våben

Med dokumentarserien 'Med børnene som våben' sætter TV 2 i tre programmer fokus på børn i skilsmissefamilier.

Mange skilsmisser ender i dag i en kamp om børnene. Næsten 800 gange om året beslutter Statsforvaltningen, at et barn ikke skal se den ene af sine forældre. Og det tal er endda kun en konservativ udredning på baggrund af Ankestyrelsens indberetninger fra Statsforvaltningen. Tallet kan altså godt være højere.

Første program vises tirsdag klokken 21.00 på TV 2. De følgende to programmer vises onsdag og torsdag klokken 20.00