Samfund

Præst holdt konfirmation hemmelig for drengs mor

- Det kan jeg ikke udtale mig om, var præstens svar, da TV 2 sammen med moren Cirkeline forsøgte at få oplyst, hvornår hendes søn skulle konfirmeres.

- Det kan jeg have mine grunde til, som jeg ikke behøver at oplyse dig om.

Selvom Cirkeline har delt forældremyndighed over sin teenagesøn, må hun ikke se ham for sin eksmand, der mener, at hun er psykisk syg og har truet med at slå deres børn ihjel. Og præsten afviser at fortælle hende, hvornår hendes søn skal døbes.

TV 2 dykker i dokumentarserien ”Med børnene som våben” ned i nogle af de familier, der går så meget i stykker, når forældrene går fra hinanden, at den ene forhindrer den anden i at se sine børn.

- Det vil altid være et hul, man vil have i sig. Man vil aldrig komme over det. Det er en fuldstændig urealistisk situation, så man vil aldrig vænne sig til det, man vil altid være et halvt menneske, siger Cirkeline til TV 2. Hun har ikke set sine børn i to år.

Hendes eksmand har flere gange over for TV 2 afvist at udtale sig om sagen.

Se i klippet i toppen af artiklen, hvordan præsten reagerer, da Cirkeline spørger til konfirmationen.

Præsten har ikke ønsket at udtale sig om sagen. Hun har efterfølgende fået en reprimande af sin chef, biskoppen.

Af hensyn til børnene har vi udeladt præstens navn og forældrenes efternavne i denne artikel.

Næsten 800 gange om året beslutter Statsforvaltningen, at et barn ikke skal se den ene af sine forældre. Og det tal er endda kun en konservativ udregning på baggrund af Ankestyrelsens indberetninger fra Statsforvaltningen. Tallet kan altså godt være højere.

SE MED KL. 20 ONSDAG OG TORSDAG PÅ TV 2.

Med børnene som våben

Med dokumentarserien 'Med børnene som våben' sætter TV 2 i tre programmer fokus på børn i skilsmissefamilier.

Mange skilsmisser ender i dag i en kamp om børnene. Næsten 800 gange om året beslutter Statsforvaltningen at et barn ikke skal se den ene af sine forældre. Og de tal er endda kun en konservativ udredning på baggrund af Ankestyrelsens indberetninger fra Statsforvaltningen. Tallet kan altså godt være højere.

Første program vises tirsdag klokken 21.00 på TV 2. De følgende to programmer vises onsdag og torsdag klokken 20.00