Samfund

Basim efter Eurovision: Jeg er stolt og glad

Selvom det ikke blev til en hjemmebanesejr ved Eurovision i København, er Basim alligevel tilfreds.

En østrigsk transvestit med fuldskæg og langt hår blev den store vinder af Eurovision 2014 i København, og samtidig blev den danske deltager Basim henvist til en delt niendeplads med Spanien i konkurrencen.

Men 21-årige Basim er ganske tilfreds med sin placering.

- Jeg kom i top 10, og det er da fantastisk. Jeg er stolt og glad, siger han og uddyber:

- Vi har været 37 lande i den her konkurrence, så en plads i top 10 er jeg overlykkelig for, siger han.

Han har stor respekt for den østrigske vinder, der med sangen "Rise Like a Phoenix" har fået meget opmærksomhed under Eurovision.

- Hvad skal jeg stille op mod en kvinde med fuldskæg? Jeg kan ikke engang selv gro et, joker han.

Men betydningen af sejren for transvestitten og ikke mindst for de mange mennesker, der sammen med hende kæmper for at blive accepteret, tvivler han ikke på.

- At Conchita vandt, gør, at vi får større øjne, og at vi ser tingene i en større vinkel. Vi ser et menneske i stedet for en figur og i stedet for titel, siger han.

At opleve et Eurovision på hjemmebane har været en stor oplevelse for den unge sanger, der fik stor opbakning af publikum i salen, da han gik på scenen med sin "Cliche Love Song".

- Det er jo ubeskriveligt at få lov til at deltage i sit eget hjemland. Hele København har været plastret til med mit ansigt, og alle har gået rundt og sunget "Skubidabada".

- Jeg har aldrig mærket så meget kærlighed og omsorg, siger Basim, der mener, at deltagelsen i melodi grand prix kan være med til at gavne hans fremtidige karriere - måske også i udlandet.

- Jeg har fået lov at synge for 170 millioner mennesker, og vi kan mærke, at der er en stor interesse for mig og min sang, siger han.

Om der skal festes, er han dog ikke helt sikker på.

- Det bliver en stille og rolig lørdag aften. Jeg skal bare lige rundt og sige tillykke til de andre lande, siger han.