Samfund

Hele Aller Koncernen skal undersøges i Se og Hør-sag

Selv om hele Aller Koncernen skal undersøges, er det frivilligt for medarbejderne om de vil deltage.

Aller oplyser i en pressemeddelelse, at hele koncernen bliver undersøgt som et led i dækningen af eventuelle ulovligheder i forbindelse med Se og Hør-sagen.

Mandag den 28. april igangsatte Aller en uvildig undersøgelse af sagen, og fredag har man således gjort kommissoriet til den interne undersøgelse færdig, oplyser Aller.

- Aller Koncernen har besluttet at gennemføre en uvildig undersøgelse af, hvorvidt, der blandt nuværende eller tidligere ansatte i organisationen er gjort brug af oplysninger, der kan vurderes, at være ulovligt tilvejebragte, skriver Aller i kommissoriet.

Det gælder uanset omfanget og den pågældende medarbejders placering i koncernen.

Aller Koncernen oplyser, at de personer, der bliver interviewet i forbindelse med den uvildige undersøgelse af Se og Hør-sagen, deltager på frivillig basis, og at de kan få en bisidder med, hvis de ønsker det.

Undersøgelsen skal dække over eventuelle ulovligt tilvejebragte tip eller kildeoplysninger til Aller Koncernen i perioden 1. januar 2008 til 30. april 2014.

Skulle det i forbindelse med gennemførelsen af undersøgelsen komme frem, at der er sager eller begivenheder, som er sket før 2008, kan undersøgerne dog inddrage de forhold i deres undersøgelse.

Den uvildige undersøgelse skal foretages af advokat Henrik Stagetorn og statsautoriseret revisor Mikkel Sthyr fra PwC.

Se og Hørs påståede ulovlige overvågning af kongelige og kendte har også sat gang i andre undersøgelser.

Mandag kunne Nets offentliggøre en foreløbig undersøgelse, hvori man bekræftede tegn på, at misbrug af kreditkortoplysninger har fundet sted.

Justitsminister Karen Hækkerup (S) har krævet en kortlægning af beskyttelsen af oplysninger om borgernes elektroniske betalinger, lige som Trafikstyrelsen skal undersøge, om ansatte i SAS og Københavns Lufthavn har solgt oplysninger til Se og Hør.

Københavns Vestegns Politi har sigtet den såkaldte tys-tys-kilde, der angiveligt har forsynet Se og Hør med personfølsomme oplysninger om de kendtes kreditkortforbrug. Flere kendisser har politianmeldt Aller Media i kølvandet på sagen.