Samfund

Se og Hør-skandale: Topdanmark kræver svar fra IBM

Forsikringsselskabet Topdanmark forlanger en forklaring fra IBM i den verserende Se og Hør-skandale, skriver Børsen.

I løbet af de seneste dage er det kommet frem, at det er en ansat hos it-kæmpen, der har fodret ugebladet med oplysninger om kendte og kongeliges dankorttransaktioner. Derfor skal IBM nu stå skoleret for forsikringsselskabet.

- Jeg har ringet til IBM's administrerende direktør, Lars Mikkelgaard-Jensen, for at drøfte sagen og få en forklaring. Og vi er blevet enige om at tage et møde og snakke tingene igennem, når støvet fra den aktuelle sag har lagt sig, siger Søren Stevnsborg, it-direktør i Topdanmark, til Børsen.

Topdanmark har brugt IBM som it-underleverandør i flere år. Søren Stevnsborg slår dog fast, at der ikke er grund til at tro, at Topdanmarks data har været truet, skriver avisen.

IBM ønsker ikke at udtale sig, mens der bliver foretaget interne undersøgelser af sagen, lyder det.

Københavns Vestegns Politi har sigtet en 45-årig mand, som menes at være Se og Hørs såkaldte tys-tys-kilde, for at skaffe sig adgang til andres oplysninger samt for overtrædelse af markedsføringslovens bestemmelser om forbud mod at videregive forretningshemmeligheder.

Men flere sigtelser kan være på vej mod de involverede i sagen, lyder det fra politiet.