Samfund

Se og Hør-sagen: Rigshospitalet kulegraver tip om gravide

Rigshospitalet sætter nu gang i en undersøgelse for at finde den person, der angiveligt har lækket fortrolige patientinformationer til Se og Hør.

TV 2 Nyhederne kunne i går afsløre, at mindst én ansat på Rigshospitalets scanningsafdeling har tippet Se og Hør om de kendtes aftaler på hospitalet.

- Der er meldinger om, at der er andre gravide, der tilsyneladende også har fået lækket deres oplysninger. Derfor ser det ud til, at der er et område, hvor der er et sikkerhedsbrist. Og den kommer vi til at få ind i lige nu, siger Jannik Hilsted, lægelig direktør på Rigshospitalet, til TV2.

I går fortalte Tv-værten Anders Lund Madsen, at han mener, at Se og Hør ved i to tilfælde blev tippet om hans kærestes graviditet.

Og Brian Laudrup siger i dagens Ekstra Bladet, at han har undret sig over, at Se og Hør tilfældigvis var til stede på Rigshospitalet, da den tidligere fodboldspiller skulle til kræftbehandling i 2010.

At der tilsyneladende har været et brist i Rigshospitalets sikkerhed, ærgrer den lægelige direktør.

- Vi gør rigtig meget for at sikre patienternes anonymitet og deres sikkerhed, når de er indlagt. Vi har brugt rigtig mange penge på foranstaltninger, der sikrer, at pressen fx ikke kan fotografere ned i traumegården.

Derudover bruger hospitalet ifølge Jannik Hildsted mange kræfter på at informere personalet om, hvad man forventer af dem i forbindelse med indlæggelser, ikke bare i forhold til kendte, men også når helt almindelige mennesker kommer og går på Riget.

- Derfor er det død-ærgerligt, at vi står i den her situation nu, men vi rydder op i det, lover den lægelige direktør.