Samfund

Se og Hør-fotograf står frem: Sådan advarede jeg Nets

I 16 måneder har Nets haft beviser for, at oplysninger om blandt andet Janni Spies og Anni Fønsbys kreditkortoplysninger blev lækket til pressen.

Tidligere fotograf på Se og Hør, Michael Medgyesi, står i dagens BT frem og fortæller, at han i januar 2013 kontaktede Nets og gennem tre uger korresponderede med virksomhedens kommunikationschef om sagen.

Helt konkret gav Medgyesi Nets tre eksempler på opgaver, han har lavet ud fra data fra den hemmelige tys-tys-kilde, der videregav oplysningerne til Se og Hør.

Han kunne blandt andet finde frem til Anni Fønsby på Malta i juli 2007 og Janni Spies i Geneve i september 2009.

Alligevel blev indberetningerne aldrig givet videre til politiet, og det skuffer fotograffen, der mener, at Nets har handlet groft uansvarligt:

- Når man som Nets fremtræder som en offentlig institution og har lov til at håndtere vores kreditkort-data, så har man vel en forpligtelse til at handle på en mistanke? Det undrer mig, at Nets ikke kniber ballerne sammen og spørger sig selv 'hvad nu hvis der var noget om den her sag?' Det må da være Nets pligt straks at anmelde det til politiet, siger Michael Medgyesi til BT.

Medgyesi rykker ellers kommunikationschef hos Nets, Søren Winge, flere gange for at få at vide, om sikkerhedsbristen bliver tjekket og om Nets har brug for mere præcis oplysninger fra ham

I marts 2013 svarer Winge:

- Da vi ikke må videregive oplysninger af denne art kan jeg hverken be- eller afkræfte den information, du har givet os. Men jeg kan sige, at vi er i færd med at undersøge sagen, og hvis vi oplever uregelmæssigheder i vores gennemgang af, hvem der kunne være kilden til disse oplysninger, vil vi tage de nødvendige skridt og evt. inddrage politiet. Uanset hvad kan du jo overveje at gøre det samme, selvom dine oplevelser ligger noget tid tilbage, skriver Søren Winge til Medgyesi d. 8. marts.

Tv2.dk kunne allerede torsdag sidste uge afsløre, at Nets var blevet advaret om tys-tys-kilden af den dengang anonyme Michael Medgyesi.

På det tidspunkt ønskede kommunikationschef Søren Winge ikke at stille op til interview med TV2, men skrev i en mail:

- Det er korrekt, at vi i januar sidste år fik en henvendelse fra en person, der mente at have oplevet eksempler på videregivelse af følsomme oplysninger. Vi fandt i vores undersøgelse ikke noget, der kunne bekræfte de informationer, som vi havde modtaget.

Tv2.dk har onsdag forgæves forsøgt at få en kommentar fra Søren Winge.