Samfund

Efter Se og Hør-skandale: Aller-topchef går på barsel

Udgiverdirektør i Aller, Per Ingdal, har fremrykket sin barselssorlov, efter at sagen om Se og Hørs hemmelige kilder er begyndt at rulle.

Det sker dagen efter, at Nets har bekræftet, at en medarbejder med adgang til Nets databaser angiveligt har begået kriminelle handlinger - ifølge Aller selv sker det 'af hensyn til den eksterne uvildige undersøgelse i forbindelse med Se og Hør-sagen'.

Ifølge flere kilder har Se og Hør i årevis betalt kilden i Nets for hemmelige oplysninger om kendte og kongelige - hvilket også skal være sket igennem en periode på et halvt år, hvor Per Ingdal var fungerende chefredaktør på ugebladet.

- Det er utrolig vigtigt for mig, at den uvildige undersøgelse af Se og Hør, som advokat Henrik Stagetorn og PwC foretager, bliver så uangribelig som overhovedet muligt, og derfor har jeg i dag talt med administrerende direktør Pål Thore Krosby om, at jeg fremskynder min planlagte barselsorlov med et par uger, således at den træder i kraft i dag, lyder det fra Per Ingdal i en pressemeddelelse.

Administrerende direktør i Aller Media, Pål Thore Krosby, udtaler samme sted:

- Jeg kan bekræfte, at jeg er blevet enig med Per Ingdal om, at han fremrykker sin barsel et par uger og dermed får orlov fra i dag. Der er ikke kommet nye oplysninger frem i sagen, der har haft indflydelse på denne beslutning, men den er alene foretaget, fordi Per Ingdal i en kort periode fra den 31.12.2008 til den 15.06.2009 har været konstitueret chefredaktør for SE og HØR og af hensyn til den eksterne uvildige undersøgelse, lyder det fra Pål Thore Krosby.