Samfund

Tidligere Se og Hør-chef er afhørt af politiet

Se og Hørs tidligere nyhedschef, Lise Bondesen er mandag blevet afhørt af Københavns Vestegns Politi i sagen om bladets mulige brug af ulovlige kreditkortoplysninger.

Det skriver hun i en sms til Jyllands-Posten.

- Jeg har i dag været til afhøring hos politiet. Politiet har ikke på det nuværende grundlag fundet anledning til at rejse sigtelse, skriver hun i sin sms til avisen.

Da skandalen om Se og Hørs såkaldte "tys-tys kilde" begyndte at rulle blev Lise Bondesen i første omgang sendt på ferie fra Ekstra Bladet, hvor hun i et år arbejdede som underholdningschef. Et par dage senere sagde hun sin stilling op.

"Tys-tys kilden" var angiveligt en ansat hos IBM, der løste opgaver for PBS, der i dag hedder Nets. I sidste uge kom det frem, at kilden har forsynet ugebladet Se og Hør med oplysninger om de kongelige og de kendtes brug af kreditkort.

Lise Bondesen bekræftede i et indlæg i Ekstra Bladet brugen af den ulovlige kilde, men også at hun forsøgte at stoppe brugen af den.

Tidligere mandag oplyste Nets, at selskabet har fundet "mistænksomme adfærdsmønstre" i virksomheden, og at man nu skærper sikkerhedskontrollen.

Selskabet er i gang med en omfattende undersøgelse af sagen. Selv om den ikke er færdig, er man allerede stødt på uregelmæssigheder og har videregivet de foreløbige oplysninger til politiet.

Den mistænkte medarbejder hos IBM har hyret advokat Michael Juul Eriksen, der fredag oplyste til Ritzau, at han i løbet af denne uge skal til afhøring hos politiet.