Samfund

Jelved: Uetisk af Se og Hør at fortsætte tip-ordning

Se og Hør trodser modstanden og fortsætter den omstridte tip-ordning, den såkaldte tip-telefon, hvor man kan ringe ind med historier om kongelige og kendte og til gengæld modtage et honorar for ulejligheden. Det skriver Berlingske mandag.

Godt nok er ordningen ikke ulovlig, men den minder om stikkeri, hvis man spørger kulturminister Marianne Jelved (R).

- Jeg tager personligt afstand fra det. Det er uetisk, at man skal have penge for at komme med en historie til et blad og ligefrem ansporer folk til det med et beløb, som er relativt stort for almindelige mennesker, siger Marianne Jelved til Berlingske.

Kulturministeren understreger dog, at regeringen ikke vil gribe ind for at stoppe den kulørte presses brug af honorarer til gode tip.

Det var den tidligere chefredaktør på Se og Hør Henrik Qvortrup, der indførte honoraret for tip, og i dag betaler ugebladet i alt omkring 10.000 kroner om ugen for tip.

Bladets nuværende chefredaktør, Niels Pinborg, fortæller til Berlingske, at der ikke er planer om at lukke den omdiskuterede tip-telefon.

Han understreger, at tip-telefonen er fuldt lovlig, og at man derudover ikke kan drage paralleller til skandalen, hvor Se og Hør står anklaget for igennem flere år på ulovlig vis at have købt sig til kreditkortoplysninger fra en ansat i Nets.