Samfund

Forfatter bag Se og Hør-bog: Fængsel er intet problem

Den tidligere Se og Hør-journalist og forfatter til bogen ”Livet, det forbandede”, Ken B. Rasmussen, risikerer at komme i fængsel efter de afsløringer, der kommet i hans bog, som udkom i tirsdags.

Han ser dog ikke noget problem i, at han skulle få et par måneder i fængsel, fortæller skandalebogsjournalisten i et interview i Go’morgen Danmark.

- Man skal stå til ansvar for sine handlinger, og det gælder også mig selv. Jeg var fuldt vidende om, at de ulovlige ting foregik på bladet, og jeg medvirkede også til dem. Kommer der en straf til mig, tager jeg den med oprejst pande. Det er ikke noget problem, siger Ken B. Rasmussen.

Det er uvist, om eller hvor længe Ken B. Rasmussen kan risikere fængsel, og det er heller ikke noget, der bekymrer forfatteren bag Se og Hør-bogen.

- Hvad kan det værste værre? Helt ærligt, det bekymrer mig ikke så meget. Om jeg så skal nogle måneder i fængsel, så tager jeg det. Det er ikke noget problem. Jeg har aldrig været i fængsel på den måde, så får jeg da prøvet det, forklarer han.

Bogen udkom tidligere på ugen, og indtil videre har den blandt andet medført, at Aller Media, der udgiver Se og Hør, er blevet politianmeldt.

Også TV 2s politiske kommentator, Henrik Qvortrup, der sad som chefredaktør på ugebladet fra 2001 og 2008, har set sig nødsaget til at sige sin stilling på TV 2 op.

Du kan også se hele søndagens udgave af Go' morgen Danmark på TV 2 Play.

Hvis du ikke allerede er tilmeldt TV 2 PLAY, kan du gratis oprette dig som bruger på www.tv2play.dk. Første måned er gratis.

Se og Hør-sagen

  • I romanen, Livet, det forbandede, skrevet af en tidligere Se og Hør-journalist, beskrives det, hvordan journalister på en fiktiv redaktion gennemfører ulovlig overvågning af et stort antal kendte danskere.
  • Det sker i perioden 2008 til 2012 med hjælp fra en IT-specialist hos IBMs, der angiveligt brugte sin stilling til at levere informationer om kendte og kongeliges brug af kreditkort.
  • Bogen er fiktion, men flere af påstandene kan dokumenteres.