Samfund

Royale havde kuffert fuld af penge - skjulte sig for Se og Hør

Ugebladet Se og Hør er ramt af en skandale, hvor sladderbladet er blevet afsløret i at have benyttet systematisk og ulovlig overvågning af kendte og kongeliges kreditkort-oplysninger.

På den måde kunne bladet altid finde frem til, hvor eksempelvis de royale gemte sig på ferie og bryllupsrejser.

Den danske medieskandale trækker mange paralleller til en lignende skandale, der ramte det norske Se og Hør i 2007.

Her havde det norske ugeblad kilder i Nordea, der lækkede kreditkortudskrifter fra den norske kongefamilie, så bladet altid vidste, hvor de kongelige befandt sig.

Skandalen kom dengang ikke bag på den norske prinsesse Märtha Louise og hendes mand Ari Behn.

- Jeg har i mange år været fuldt bevidst om, at mit kortforbrug blev lækket. Allerede i 2002 var vi klar over problemet, fortalte Ari Behn dengang til det norske medie Dagens Næringsliv.

Da parret blev gift i august 2002 og skulle på bryllupsrejse, medbragte de derfor "en kuffert fuld af kontanter" for ikke at kunne spores af Se og Hør, har Ari Behn bekræftet.

- Det førte til en række pudsige situationer rundt om i verden, hvor folk antog os for at være et par på flugt. Hvem ellers køber flybilletter kontant og kaster sig om bord på det første og bedste fly ud af landet? I eftertiden er det selvfølgelig en god historie, fortalte Ari Behn.

Det vides ikke, om medlemmer af den danske kongefamilie har benyttet lignende metoder for at undgå Se og Hør.

Men Det danske kongehus følger sagen meget nøje og betragter det som en særdeles alvorlig sag, oplyste Kongehuset tidligere på ugen til tv2.dk.