Se og Hør-skandalen: Seks kendte politianmelder Aller

16x9
Seks kendte har indgivet en politianmeldelse i kølvandet på sagen om Se og Hørs formodede ulovlige overvågning Foto: Polfoto

Seks kendte danskere - heriblandt komikeren Casper Christensen og skuespilleren Mads Mikkelsen - politianmelder Aller Media i kølvandet på sagen om Se

Seks kendte danskere - heriblandt komikeren Casper Christensen og skuespilleren Mads Mikkelsen - politianmelder Aller Media i kølvandet på sagen om Se og Hørs formodede ulovlige overvågning.

Det oplyser de kendtes advokat, Brian Werner Larsen fra Lex Advokater, til tv2.dk.

Ud over Casper Christensen og Mads Mikkelsen drejer det sig om skuespilleren Iben Hjejle, tidligere TV 2-vært Pelle Hvenegaard, eksmodellen Rigmor Zobel og hendes mand, Jesper Ravn.

Alle seks er angiveligt på en liste over kendte, som har fået deres kreditkort overvåget af en person, som er blevet betalt af ugebladet Se og Hør. En person, der arbejdede for IBM og derigennem Nets - hvor han skal have haft adgang til de private oplysninger.

- Det er min opfattelse, at der med det i pressen seneste fremførte sammenholdt med mine klienters oplysninger om de episoder, de hver især har været i gennem, er sket en overtrædelse af en række love; herunder medieansvarsloven, persondataloven og straffeloven, hvorfor jeg på vegne af mine klienter Iben Hjejle, Casper Christensen, Rigmor Zobel, Jesper Ravn, Pelle Hvenegaard og Mads Mikkelsen har valgt at indgive en politianmeldelse, oplyser Brian Werner Larsen i en pressemeddelelse.

Både mails og sms'er, der angiveligt skal beskrive arbejdsgangene på Se og Hør, er blevet bragt i den øvrige presse - om det er beviser, der vil holde i en retssal, er det dog fortsat uvist.

Samtidig har Københavns Vesttegns Politi indledt en efterforskning, der indebærer, at politiets teknikere i flere dage har arbejdet på både Nets og IBM i forsøget på at undersøge, om der er relevante data, der kan sikres.

- I sidste ende er det politiet, der vurderer, om der skal rejses sigtelse og tiltale, siger Brian Werner Larsen.

I en tidligere version af denne artikel fremgik det, at musiker Rasmus Seebach og X Factor-dommer Remee også er blandt de kendte, der har politianmeldt Aller Media. Det afviser advokat Brian Werner Larsen nu, og derfor er artiklen rettet til med de korrekte navne.