Samfund

Nets: Derfor kan kundeservice se dine oplysninger

En fotograf, der ønsker at være anonym, har tidligere fortalt TV 2, at Se og Hør indhentede kreditoplysninger om kendte via en medarbejder i Nets, og fredag oplyste en tidligere medarbejder i Nets så, at vedkommende kender til kundeserviceansatte, der tjekker kreditkortoplysninger om venner og bekendte m.fl.

Alligevel mener landechef i Nets Susanne Brønnum ikke, at firmaet har et sikkerhedsmæssigt problem.

- Nej, det mener jeg ikke, vi har. Bestemt ikke.

- Det er alene medarbejdere, der har et arbejdsmæssigt behov, der har adgang til Nets’ fortrolige data, siger Susanne Brønnum.

Nets-chefen kan godt forstå, hvis de danske politikere og borgere føler sig utrygge efter de sidste par dages historier i medierne, men de kundeservice-ansattes adgang til oplysningerne er strengt nødvendig, fastslår hun:

- Vi skal tænke pĂĄ, at særligt vores kundeserviceafdeling har et arbejdsmæssigt behov for at kunne gĂĄ ind og spærre kort, som alle vi danskere bruger, nĂĄr blandt andet vi i udlandet ønsker at fĂĄ vores kort spærret.  

- Derfor har de adgang og behov for at fĂĄ adgang til de her systemer.

Ifølge Susanne Brønnum stemmer billedet af, at folk i kundeservice surfer rundt i systemet efter bekendtes kreditkortoplysninger, ikke overens med virkeligheden.

- Det er bestemt ikke det generelle billede, vi har i Nets af vores medarbejdere og de politikker, vi følger.

Nets har desuden stærke sikkerhedsprincipper, når der ansættes folk, argumenterer hun:

- De skal have ren straffeattest, de skal udfylde en erklæring omkring, at de selvfølgelig ikke må kigge i data andet end til arbejdsmæssigt behov.

Inden for de sidste 10-15 år har firmaet kun fyret et par medarbejdere for at forbryde sig mod reglerne, fortæller Susanne Brønnum.

Få hele hendes forklaring på, hvorfor medarbejderne i Nets’ kundeservice har adgang til alle kreditkortbrugeres oplysninger i videoklippet øverst.