Se og Hør-sag: Nets var advaret om læk

Det viser sig nu, at Nets allerede for halvandet år siden blev gjort opmærksom på, at journalister på Se og Hør havde adgang til fortrolige oplysninge

Det viser sig nu, at Nets allerede for halvandet år siden blev gjort opmærksom på, at journalister på Se og Hør havde adgang til fortrolige oplysninger om, hvor og hvordan kendte danskere brugte deres kreditkort.

Oplysninger, der ifølge en tidligere Se og Hør-journalist blev brugt i stor stil fra 2008 til 2012, når ugebladets reportere skrev deres historier.

Fotografen, der ønsker at være anonym, fortæller til TV 2, at han har været vidne til flere episoder, hvor kreditkortoplysninger har ført Se og Hørs journalister på sporet af de kendte.

I begyndelsen syntes han, at det var praktisk at finde frem til kilderne ved hjælp af kreditkortoplysninger, men senere kom han på andre tanker. 18. januar sidste år valgte han at ringe til Nets og fortælle om sine oplevelser.

Fotografen sendte tre konkrete eksempler på overvågningen til Nets. 

Den 8. marts sidste år fik fotografen svar fra Nets, der oplyste, at man var i færd med at undersøge sagen og ville inddrage politiet, hvis det viste sig at være nødvendigt.

Nets ønsker ikke at stille op til interview med TV 2, men torsdag svarer kommunikationschef Søren Winge i en mail:

- Det er korrekt, at vi i januar sidste år fik en henvendelse fra en person, der mente at have oplevet eksempler på videregivelse af følsomme oplysninger. Vi fandt i vores undersøgelse ikke noget, der kunne bekræfte de informationer, som vi havde modtaget.

Torsdag aften sender TV 2 to programmer, som har relation til den verserende Se og Hør-skandale. Det ene er en 'Dags Dato' om tabloidpressens metoder og den anden er et tidligere program med Bubber, der i praktik som Se og Hør-fotograf. Se 'Den store sladderskandale' kl. 20.50 og 'Danmark ifølge Bubber' kl. 22.40 på TV 2 - programmerne kan også ses allerede nu på TV 2 PLAY:

Se Dags Dato: Skandalepressen afsløret

Se Danmark ifølge Bubber: Paparazzi

Hvis du ikke allerede er tilmeldt TV 2 PLAY, kan du gratis oprette dig som bruger på www.tv2play.dk. Første måned er gratis.