Samfund

Kongehuset om Se og Hør-skandale: Særdeles alvorlig sag

Skandalen om ugebladet Se og Hørs systematiske og ulovlige overvågning af kendte og kongeliges kreditkort-informationer har denne uge rystet det meste af Danmark.

De seneste dage har flere nuværende og tidligere medarbejdere på Se og Hør bekræftet, at ugebladet gennemførte overvågningen og benyttede ulovlige bankoplysninger. Herved kunne bladets journalister altid være lige i hælene på kendte danskere og vide, hvad de foretog sig.

Blandt ofrene for ugebladets overvågning er flere medlemmer af kongefamilien. Kongehuset har denne uge derfor også fulgt udrulningen af de nye oplysninger tæt.

- I Kongehuset følges sagen meget nøje, og vi betragter det som en særdeles alvorlig sag, og derfor er det med stor tilfredshed, at vi erfarer, at de ansvarlige myndigheder og øvrige involverede parter undersøger sagen, siger kommunikations- og pressechef i Kongehuset, Lene Balleby, til tv2.dk.

Kongehuset har tidligere afvist at kommentere sagen med henvisning til, at den påståede overvågning blev fremlagt som fiktion i romanform i bogen 'Livet, det forbandede', der er skrevet af den tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen.

Kongehuset oplyser til tv2.dk, at man fortsat ikke har nogen kommentarer til sikkerhedsspørgsmålet i forbindelse med den ulovlige læk.

- Men vi har naturligvis tillid til, at de relevante parter kommer helt til bunds i sagen, siger Lene Balleby til tv2.dk.

Politiet er gået ind i sagen og har de seneste dage arbejdet på at sikre data fra IBM og Nets, hvor de ulovlige kreditkort-data er blevet lækket fra.

Senest er journalist Ken B. Rasmussen torsdag blevet afhørt af politiet i sagen.

Torsdag aften sender TV 2 to programmer, som har relation til den verserende Se og Hør-skandale. Det ene er en 'Dags Dato' om tabloidpressens metoder og den anden er et tidligere program med Bubber, der i praktik som Se og Hør-fotograf. Se 'Den store sladderskandale' kl. 20.50 og 'Danmark ifølge Bubber' kl. 22.40 på TV 2 - programmerne kan også ses allerede nu på TV 2 PLAY:

Se Dags Dato: Skandalepressen afsløret

Se Danmark ifølge Bubber: Paparazzi

Hvis du ikke allerede er tilmeldt TV 2 PLAY, kan du gratis oprette dig som bruger på www.tv2play.dk. Første måned er gratis.