Justitsminister går ind i Se og Hør-sag

Justitsminister Karen Hækkerup (S) kræver en kortlægning af beskyttelsen af oplysninger om borgernes elektroniske betalinger i kølvandet på Se og Hør-

Justitsminister Karen Hækkerup (S) kræver en kortlægning af beskyttelsen af oplysninger om borgernes elektroniske betalinger i kølvandet på Se og Hør-skandalen.

Det skriver hun i en e-mail til Ritzau.

- Det vækker selvfølgelig også stor bekymring hos mig, når oplysninger om brug af kreditkort og andre private oplysninger misbruges. Se og Hør-skandalen angår mistanke om meget grove brud på vores regler om databeskyttelse og kalder helt naturligt på handling.

- Jeg har derfor bedt mine embedsmænd sammen med Erhvervs- og Vækstministeriet om at kortlægge beskyttelsen af oplysninger om borgernes elektroniske betalinger med videre. Jeg inviterer gerne til en politisk drøftelse, når vi er blevet klogere på sagen, skriver Karen Hækkerup

Ministeren vil ikke afvise, at der skal ny lovgivning til på området, og hun understreger, at "hun er klar til at gøre, hvad der skal til for at undgå gentagelser".

Retsordfører for Dansk Folkeparti, Peter Skaarup, siger til TV 2 News, at politikerne skal være med til at sikre, at sikkerheden på de virksomheder, der har med fortrolige oplysninger at gøre, er i orden.

- Sagen viser, at det har den ikke været. Så må vi her og nu bede justitsministeren fortælle, hvad der vil blive gjort for at lave nogle mindstekrav til de her virksomheder, så man er fuldstændig sikker på, at den slags oplysninger ikke kommer ud i et større forum.

SF's retsordfører Karina Lorentzen er enig med Peter Skaarup.

- Vi foreslog jo sådan set allerede i sidste uge før den her skandale rullede, at vi fik en overvågningskommission. Og en af de ting, man blandt andet skulle kigge på, det var den databeskyttelseslov, vi har. Den lov er 19 år gammel, og fra før den tid vi fik internet.

Torsdag aften sender TV 2 to programmer, som har relation til den verserende Se og Hør-skandale. Det ene er en 'Dags Dato' om tabloidpressens metoder og den anden er et tidligere program med Bubber, der i praktik som Se og Hør-fotograf. Se 'Den store sladderskandale' kl. 20.50 og 'Danmark ifølge Bubber' kl. 22.40 på TV 2 - programmerne kan også ses allerede nu på TV 2 PLAY:

Se Dags Dato: Skandalepressen afsløret

Se Danmark ifølge Bubber: Paparazzi

Hvis du ikke allerede er tilmeldt TV 2 PLAY, kan du gratis oprette dig som bruger på www.tv2play.dk. Første måned er gratis.