Samfund

'Tys-tys-kilde' har stadig kontakt til Se og Hør

Mandag afviste Se og Hørs chefredaktør, Niels Pinborg, ethvert kendskab til ugebladets brug af den såkaldte 'tys-tys-kilde', der ifølge tv2.dk's oplysninger er en nu 45-årig it-specialist, der angiveligt har leveret private kreditkort-oplysninger om de kendte og kongelige til bladet.

Men blot to dage før chefredaktørens afvisning var den hemmelige kilde på gæstelisten for Se og Hør ved TV 2 Charlie-arrangementet Top Charlie i Parken. På gæstelisten stod yderligere tre gæster, blandt andet en fotograf fra Se og Hør. Det fremgår dog ikke af gæstelisten, om 'Tys-tys-kilden' repræsenterede Se og Hør eller blot fulgtes med en ven fra bladet.

Chefredaktør afviser kendskab

På trods af, at den 45-årige it-specialist stod på gæstelisten for Se og Hør lørdag aften, så afviser Niels Pinborg fortsat, at han skulle have haft kendskab til en hemmelig og ulovlig kilde.

- Når man ikke ved, og når man ikke har nogen mistanke om, at nogen er en hemmelig ulovlig kilde, så er det svært at bandlyse dem og smide dem ud. Så den her person har sådan set været velkommen i vores hus, fordi han var ven af en journalist. Det er klart, havde jeg haft viden om, at han var en mand, som forsynede os med ulovligheder, hvis det er det, der er tilfældet, så havde han jo ikke haft sin gang på redaktionen, siger han til TV 2 News.

Har hilst på vedkommende

Tidligere chefredaktør på Se og Hør, Henrik Qvortrup, valgte i dag at fratræde sin stilling som politisk kommentator på TV 2 som følge af Se og Hør-sagen.

Qvortrup kan ikke afvise, at der sket udbetalinger til den person, der er i centrum for de seneste dages omtale - og han fortæller i en pressemeddelelse, at han har hilst på vedkommende.

- Min viden om denne kilde var, at han i flere tilfælde var i stand til at levere korrekte oplysninger til bladet. Derfor attesterede jeg udgiftsbilagene, når de blev præsenteret af journalisterne, som jeg forstod havde kontakt til kilden, siger Qvortrup og tilføjer:

- Derimod havde jeg intet kendskab til, at kilden havde tilvejebragt oplysningerne på ulovlig vis.

Den tidligere Se og Hør reporter og forfatter til bogen 'Livet, det forbandede', der fik sagen til at rulle, Ken B. Rasmussen, ønsker endnu ikke at fortælle, hvor store dele af romanen, der er fiktion.

Oplysningerne om, at den 45-årlige it-specialist skal have forsynet Se og Hør med personlige kreditkortdata, er imidlertid bekræftet af anonyme kilder overfor såvel tv2.dk som andre medier.