Samfund

Nyt kort: Så tæt er ulven på dig

Siden den første danske dokumenterede observation af en ulv i Thy blev gjort i december 2012, er det strømmet ind med meldinger om flere ulve i landet.

De sikre og dokumenterede ulvefund er nu samlet på et kort, som Naturhistorisk Museum i Aarhus og Institut for Bioscience-Kalø netop har offentliggjort.

Kortet viser både, hvor der med sikkerhed er fundet ulve ved hjælp af DNA-prøver, og hvor ulve er set på fotos fra blandt andet vildtkameraer i perioden fra slutningen af 2012 til begyndelsen af 2014.

Ifølge kortet er ulvene i Danmark i hovedtræk dokumenteret i fem områder: Sønderjylland, det vestligste Jylland, området syd for Herning-Silkeborg, området mellem Holstebro og Herning samt Thy. Desuden er der spredt dokumentation fra Østjylland.

Visuelle observationer af ulve er ikke medtaget på kortet, men ulve er med god sandsynlighed observeret mange andre steder i Jylland, oplyser Naturhistorisk Museum i Aarhus på hjemmesiden.

TV 2 Nyhederne tog tirsdag med en kender til Herning Hede for få et glimt af en dansk ulv - og i videoen herunder kan du se, hvordan dét gik: