Samfund

Jelved om Se og Hør-sag: Kan være den største skandale nogensinde

Kulturminister Marianne Jelved (R) mener, man skal slå hårdt ned, hvis det viser sig, at ugebladet Se og Hør har brudt loven.

- Det er fuldstændig uacceptabelt, at danske journalister og danske mediehuse betjener sig ved ulovlige metoder. Derfor synes jeg, det er fantastisk vigtigt, at det bliver undersøgt til bunds, og at vi kan få klarlagt, hvordan det her kan lade sig gøre. Hvis det er sket, sådan som det nu antydes, så må der gribes ind over for det. Og det må gøres på en meget klar måde, siger hun til TV 2 Nyhederne.

Ministeren mener, der kan være tale om en af de største medieskandaler nogensinde, hvis det viser sig, at påstandene om ulovlig overvågning for Se og Hør er korrekte.

- Jeg mener, den skal placeres allerhøjst. Vi har en meget høj standard. Det er mit helt klare indtryk af min omgang gennem rigtig mange år med medier og journalister i Danmark, at vi har en meget høj standard. Alle ved godt, hvad der er rigtig og forkert. Alle ved godt, at der foregår ulovligheder i andre lande, men ikke Danmark. Og derfor er det selvfølgelig en meget stor plet, vi får på os.

Efter sagen om mulig ulovlig overvågning for Se og Hør begyndte at rulle, er Marianne Jelved åben for, at der kan ske stramninger på medieområdet.

- Det kan være, vi er nødt til at stramme op omkring nogle forhold, som vi ellers har haft rimelighed omkring, siger ministeren.