Næsefilter skal hjælpe pollen-allergikere

Birkepollen-tallet eksploderede mandag med et pollental på 4696.

Birkepollen-tallet eksploderede mandag med et pollental på 4696. Det er det højeste tal målt nogensinde i Danmark.

Det har ført til mange løbende næser, kløende øjne og andre irriterende og smertefulde allergisymptomer, men en ny opfindelse kan muligvis dæmme lidt op for de mange gener, der kan være forbundet med foråret og sommeren, hvis du ligesom knap en masse andre danskere er plaget af pollenallergi.

Op mod en million danskere lider af pollenallergi i mere eller mindre voldsom grad, oplyser de hos Astma- og allergiforbundet. Omkring 20 procent af allergikerne har det i så voldsom grad, at de er nødt til at blive hjemme fra arbejde, når pollentallet ryger i vejret.

Det skal et lille gennemsigtigt næsefilter forsøge at sætte en stopper for.

Peter S. Kenney er Phd-studerendende og har opfundet det lille filter, som kan sættes op i næsen på allergikere, og gøre deres vejrtrækning bedre.

- Det stopper simpelthen pollen, før det når igennem, og dermed undgår du de gener, du har ved allergi, forklarer opfinderen af det lille filter.

Filteret har givet gode resultater hos testpersoner, som har fået reduceret halsirritationer med 75 procent, når de har båret filteret.  

Vil du prøve filteret, kan du melde dig som testperson på Astma- og Allergiforbundets hjemmeside.

Tv2.dk bragte i påsken en guide til, hvad du kan gøre, når pollentallene ryger i vejret, og du ikke har et praktisk næsefilter ved hånden. Det kan du læse mere om her.