Samfund

Akkari: Imamer talte med terrorgrupper

Fire danske imamer besøgte i 2005 religiøse overhoveder i både Libanon, Palæstina og Syrien, og på samme rundrejse forsøgte de at alliere sig Hizbollah og Hamas efter Morgenavisen Jyllands-Postens Muhammedtegninger. Det skriver Politiken.

Det er imamgruppens tidligere talsmand, Ahmed Akkari, der fortæller dette i en kommende bog, og han afslører overfor avisen, at imamerne var helt bevidst om, at støtten fra Hizbollah og Hamaskunne være voldelig.

- Det var vi meget bevidste om - ellers var der ingen grund til at opsøge dem, siger Ahmed Akkari til Politiken.

Ahmed Akkari fortæller, at det skete efter tre måneder efter tegningerne, hvor der hverken var kommet undskyldning fra avisen eller statsministeren, og at besøgene var et led i at "få sat Danmark på plads".

Det har været kendt, at der blev besøgt religiøse overhoveder, men indtil nu har det været holdt hemmeligt, at Hamas og Hizbollah også blev opsøgt. Trods besøget afviser Akkari, at imamerne fik løfte fra de to grupper om støtte.