Samfund

Våbensmuglers solcelle-projekt i modvind

Danmarks største solcelle-projekt, der har våbensmugleren Niels Holck som en af idé-mændene, er nu løbet ind i modvind, skriver Børsen.

Ifølge avisen afviser advokat-firmaet Bech & Bruun at stå bag den blåstempling af projektet, som i givet fald kan kvaliicere andelsprojektet Danske Solhaver til en statsstøtte på 1,2 mia. kroner. Projektet Danske Solhaver  vil med 475.000 andelshavere opføre 475 solcelle-anlæg over hele landet.

Niels Holcks partner i projektet Mikkel Palsby har tidligere sagt, at både han, Holck og advokatfirmaet vurderede, at solcelleprojektet ville kunne få statstøtte efter en overgangsordning, som ville kunne indebære en statstøtte på 1,2 mia. kroner - men det afviser advokatfirmaet nu overfor Børsen.

- Vi har ikke forholdt os i detaljen til, om hele set-uppet kvalificerer sig til overgangsordningen, siger Peter M. Andersen, partner hos Bech & Bruun, til Børsen.