Samfund

TV: Her er højdepunkterne fra VM i halvmaraton

30.000 løbere har lørdag været ude på en 21,1 kilometer lang løbetur gennem København i forbindelse med VM i halvmaraton. Det er Dansk Atletik Forbund, der står bag løbet, som er det største i Danmark nogensinde.

Den store sportsbegivenhed, der blandt andre blev skudt i gang og overværet af kronprins Frederik og statsminister Helle Thorning-Schmidt, gjorde til gengæld også, at store dele af København og Frederiksberg blev spærret af for trafik.

Derudover skabte VM i halvmaraton også problemer for tog og metro.

På det sportslige plan blev løbet en succes for danske Addi Ulad. Han skar mere end fire minutter af sin personlige tid og kom ind i tiden 1.02.23 på en 34.-plads.

Hos kvinderne fejdede Kenya al modstand væk. De fem øverste placeringer gik til det afrikanske land. Løbet endte med en dobbelt kenyansk triumf, da Geoffrey Kipsang Kamworer vandt hos herrerne i tiden 59,07 minutter. Hos kvinderne tog Gladys Cherono sejren efter 1.07,28 timer.

I videoen øverst i artiklen kan du få et overblik over nogle af de vigtigste begivenheder fra VM i halvmaraton i København