Samfund

Undgå trafikkaos: Sådan kommer du gennem København under VM

Flyttelæsset er pakket, babyen er stoppet i barnevognen, familien venter med brunch. Det eneste, der står imellem dig og dine lørdagsplaner er 30.000 løbere og tusindvis af tilskuere i de københavnske gader.

VM i halvmaraton løber af stablen lørdag d. 29. marts, og det får konsekvenser for trafikken i det meste af hovedstaden.

Og faktisk starter de trafikale udfordringer allerede fredag d. 28. Fra klokken 10 vil området omkring Christiansborg, Børsen, Holmens Kanal begynde at blive spærret af. Dog kan man bruge de mindre veje frem til lørdag morgen klokken 6.

Lørdag bliver løbet skudt i gang fra Christiansborg, hvorefter løberne skal en tur til Østerbro, tilbage til Indre By, videre til Vesterbro og Frederiksberg, før de rammer målstregen ved Christiansborg.

Fra morgenstunden vil der være nul parkering, bil- eller cykelkørsel på selve ruten. Du må gerne gå langs ruten, og du kan til fods krydse ruten via særlige gangbroer ved Nørreport, i Vester Voldgade og på Rådhuspladsen. Derudover kan cykelbroerne over Åboulevarden og tunnelen ved Østerport Station benyttes af både cyklister og fodgængere.

Er du i bil vil store dele af byen være lukket land. Dog kan du i tidsrummet 6-12 og igen fra klokken ca. 14.15 krydse VM-ruten ved 11 overgange. Det gælder også for cyklister. Se overgangene på kortet herunder.

For mere detaljeret kort og beskrivelse af de enkelte bydele kan du klikke her.

Arrangørerne anbefaler, at man benytter sig af offentlig transport, hvor s-tog og metro kører som sædvanlig. Busruterne er ændret hele dagen, og linje 3A, 11A, 18, 20E, 26, 40, 71, 72, 73 og 74 kører slet ikke. Vær opmærksom på, at nogle ruter allerede er omlagt fra fredag d. 28.

Rejseplanen.dk er opdateret efter de omlagte ruter, så planlæg din tur med bussen her.