Krim-Krisen: Det spidser mere og mere til

Tv2.dk har hele fredagen liveopdateret med seneste nyt fra konflikten mellem Rusland og Ukraine.

Tv2.dk har hele fredagen liveopdateret med seneste nyt fra konflikten mellem Rusland og Ukraine. Du kan læse livebloggen nedenfor, hvor også Ukraine-ekspert og senioranalytiker Peter Munk Jensens livechat indgår.

Her først et overblik over den seneste udvikling i Krim-krisen:

* Konflikten spidsede fredag yderligere til med det russiske overhus' formelle annektering af den omstridte ukrainske halvø Krim ved Sortehavet. Efter parlamentsgodkendelsen underskrev den russiske præsident, Vladimir Putin, traktaten, som ifølge russisk lov gør Krim til en del af Rusland.

* Vesten anerkender ikke russernes overtagelse af Krim, og EU har derfor indført sanktioner mod 33 russere og Krim-borgere, så de er forment adgang til EU, mens deres penge foreløbigt er frosset inde. Diplomatiske kilder i Bruxelles bekræfter, at man blandt de sanktionsramte finder højtstående russiske politikere.

* USA meldte ud, at de har planer om at gennemføre militære øvelser på polsk territorium midt i den højspændte situation mellem Vesten og Rusland. Det oplyste den amerikanske ambassadør i Polen, Stephen Mull, og militærøvelserne vil muligvis blive afviklet med deltagelse af Polen, Tjekkiet, Ungarn, Slovakiet, Rumænien, Bulgarien og de baltiske lande.

* Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, gik på talerstolen og talte dunder til Rusland. Her lagde han op til et nyt forhold til russerne, selvom han gerne havde set det anderledes - og han understregede på det kraftigste, at NATO vil gå hele vejen for at forsvare sine allierede.