Samfund

Rumæner: Dansk fængsel er som femstjernet hotel

Hver måned sender Dumitru Pacuta penge hjem til sin mor i Rumænien fra Nyborg Statsfængsel .

Han har begået 24 indbrud i danske hjem, som han er idømt tre års fængsel og permanent indrejseforbud i Danmark for.

Men det er ikke helt negativt for den 28-årige rumæner, som Station 2 har talt med. 

- Det er meget anderledes end fængslerne i mit land. Her er det ligesom et femstjernet hotel. De giver os penge, og det er meget gode forhold. Det er faktisk en fornøjelse at sidde i fængsel her i Danmark, siger Dumitru Pacuta til Station 2.

Tjener mere i fængslet end i Rumænien

Nyborg Statsfængsel udbetaler hver måned omkring 4500 til Dumitru Pacuta for det obligatoriske arbejde i fængslet. Derudover kan han også tjene ekstra på tillæg for at arbejde sene timer og i weekenden.

Lønnen betyder, at Dumitru Pacuta de fleste måneder har mulighed for at sende omkring 2500 kroner hjem til sin mor i hjemlandet. Men nogle måneder bliver det mindre. De 2500 kroner er det samme som gennemsnitslønnen i Rumænien efter skat.

Ifølge flere danske fængsler, som Station 2 har talt med, sender stort set alle østeuropæere penge hjem, når de sidder fængslet i Danmark.

Andre bør gøre det samme som mig Og Dumitru Pacuta er også langtfra den eneste østeuropæer, der sidder bag tremmer i Danmark. Hver tiende fange i de danske fængsler er fra Østeuropa.

Han opfordrer endda andre rumænere til at gøre det samme, som han selv har gjort.

- Tag til Danmark, vil jeg sige til dem. Tag derhen og lav kriminalitet, for det er let. Det er let og dejligt, siger Dumitru Pacuta til Station 2.

Se hele indslaget i Station 2 torsdag klokken 20.50 på TV 2. Her besøger Station 2 også Dumitru Pacutas mor i Rumænien.

Her kan du se hele Station 2 på TV 2 Play

ADGANG TIL TV 2 PLAY

Tilgår du denne artikel fra en smartphone eller tablet skal du åbne vores TV 2 Play-app for at se det. Hvis du ikke har den, kan den hentes gratis i App Store (iPhone/iPad/IPodTouch), Google Play (Android 4.x) eller Marketplace (Windows Phone/Windows 8).

Hvis du ikke allerede er tilmeldt TV 2 Play, kan du gratis oprette dig som bruger på tv2play.dk. Første måned er gratis.