Samfund

Udfordring: Kan du spotte asteroider hurtigere end Nasa?

Tror du, at du kan finde livstruende asteroider hurtigere end Nasa? Så har du chancen nu. Rumagenturet Nasa har nemlig udskrevet en konkurrence, hvor ganske almindelige rum-interesserede borgere skal udtænke nye og bedre metoder til at spore rumstenene.

Og det er ikke kun muligheden for at redde hele menneskeheden, der står på spil. Der er også en kontantpris på næsten 200.000 kroner til vinderen af konkurrencen.

Konkurrencen 'Asteroid Data Hunter' begynder den 17. marts og løber indtil august. I konkurrencen bliver deltagerne bedt om at skabe computeralgorimer, der kan identificere asteroider, der nærmer sig jorden.

- For at beskytte jorden mod trusler fra astroider, bliver man først nødt til at vide, hvor de er, siger Jenn Gustetic fra Nasa Prizes and Challenges Program.