Samfund

Politiet advarer unge mod moské

Politiet mener, det kan få alvorlige konsekvenser for unge muslimer at komme i i den kontroversielle moské på Grimhøjvej i Aarhus-forstaden Brabrand.

Det skriver Politiken.

For moskeen kædes sammen med et ikke uanseeligt antal rekrutteringer til hellig krig i Syrien, og det har fået Østjyllands Politi til at advare muslimske familier om de mulige konsekvenser:

- Det gør vi naturligvis for at fortælle de forældre, som er nervøse for, at deres børn skal tage til Syrien og deltage i krig, at begynder børnene at komme i en gruppering i Grimhøjmoskeen, så er der en øget risiko for, at de pludselig rejser til Syrien uden at spørge deres forældre til råds, siger politikommissær ved Østjyllands Politi, Allan Aarslev, til TV2.

Ifølge Østjyllands Politi er 27 personer fra Aarhus rejst til Syrien, og Aarhus Kommunes SSP-kontor har tidligere oplyst, at 22 af disse har haft deres gang i moskeen på Grimhøjvej.

- Umiddelbart kan vi ikke se, at der foregår noget kriminelt (i moskeen, red.) men vi vil selvfølgelig vurdere de informationer, vi får, hen ad vejen. Den mulighed, vi har lige nu, er at oplyse forældrene om risikoen, siger Aarslev.

Formanden for Den Muslimske Sammenslutning, der står bag moskeen på Grimhøjvej, afviser, at moskeen spiller en særlig rolle i rekruttering af unge til hellig krig:

- Det er ikke rigtig. Der kommer mange mennesker i moskeen. Vi er et åbent center, og folk kommer hos os og praktiserer deres religion. Vi har ikke ansvar for, hvis nogen rejser til Syrien, siger Oussama El Saadi til TV2.

Han mener omvendt, at moskeen gør et stort stykke samfundsmæssigt arbejde med de unge i området, og han ærger sig over, at der bliver spredt et negativt billeder af moskeen.

- Vi forsøger at advare de unge mod at involvere sig med grupperinger, der fx er på terrorlister. Men de spørger ikke. Pludselig er de jo bare rejst, siger Oussama El Saadi.