Samfund

Jeppe Nybroes bror: Han blev pisket og slået

I nat vendte journalisten Jeppe Nybroe tilbage til Danmark, efter at have siddet 28 dage som gidsel i grænseområdet mellem Libanon og Syrien.

I dag stod familien for første gang frem for at fortælle om mareridtet.

- Det var rigtigt dejligt, at se ham igen. Han har jo været udsat for noget, som jeg ikke kan forestille mig meget mere hæsligt, siger Jeppe Nybroes bror, Jacob Nybroe.

Jeppe Nybroe blev taget til fange, da han for en måned siden var på en opgave sammen med en palæstinensisk kollega i byen Arsal tæt ved den syriske grænse.

- De kom kørende i en lejet bil, og holdt i et vejkryds, da bilen med kidnapperne kørte ind foran dem, og rev dem ud af bilen, og satte sorte hætter på hovederne af dem, siger Jacob Nybroe.

Jeppe Nybroe og hans kollega blev kørt til et ukendt hus, hvor de blev holdt fanget i kælderen i næsten en måned.

- Han har i en måned levet under truslen om at få taget sit eget liv. Han er blevet slået. Han er ved en enkelt lejlighed blevet pisket. Han er blevet truet med våben.

Alt i mens Jeppe Nybroe sad indespærret, sad familien magtesløse hjemme i Danmark.

- Det værste ved sådan en situation er, at et menneske man elsker meget højt, er i en ubegribelig desperat situation. Og man kan ikke gøre noget. Det er forfærdeligt, siger Jacob Nybroe.

Oprindeligt blev der stillet et krav om en løsesum på fem millioner dollar. Hvad familien endte med at betale for at få Jeppe Nybroe og hans kollega løsladt, ønsker familien ikke at kommentere på.