Samfund

Jeppe Nybroe afhørt i Libanon

Jeppe Nybroe, der ind til for nylig blev holdt som gidsel i Libanon, har været til afhøringer hos de libanesiske myndigheder i Beirut.

Det bekræfter hans bror over for TV2:

- Han er blevet afhørt af myndighederne i Beirut, men hvor han præcis opholder sig lige nu, vil jeg ikke komme nærmere ind på, siger Jacob Nybroe.

Det kom frem fredag, at den 40-årige Jeppe Nybroe for en måned siden blev taget til fange, mens han arbejdede som freelancejournalist i den nordlige del af Libanon.

Hvem gidseltagerne er, og hvor de har holdt ham fanget, er ikke blevet bekræftet, lige som det har været sparsomt med detaljer omkring hans frigivelse.

Udenrigsministeriet har afvist, at de har taget del i forhandlingerne og udbetalingen af en eventuel løsesum.

Jacob Nybroe understreger også, at de danske myndigheder på ingen måde har været en del af forhandlingerne eller løsladelsen af broderen.

- Gidseltagningen er blevet løst ved hjælp af private kræfter, hovedsageligt familien, siger han til TV2.

Gidseltagningen fandt sted i starten af februar, men af hensyn til familien og forhandlingerne med bortførerne om at få ham frigivet har hændelsen indtil fredag været holdt hemmelig for offentligheden. Siden da har der været massiv opmærksomhed omkring Nybroe.

- Vi i familien er i løbende kontakt med Jeppe, og han har det efter omstændighederne godt. Men han trænger selvfølgelig til at komme til hægterne igen, siger Jacob Nybroe.