Samfund

Formand: Journalister bliver myrdet på jobbet

Gidselsituationer som den, journalist og tidligere tv-vært Jeppe Nybroe har været ude for, er desværre ikke et særsyn, når medier rapporterer fra verdens konfliktområder.

Og det er mediernes opgave at passe på deres udsendte medarbejdere, mener formand for Journalistforbundet, Mogens Blicher Bjerregaard.

- Det er utroligt vigtigt, at journalister, fotografer og alle andre, der arbejder i de her områder lærer at tage vare på deres sikkerhed. Og medierne, der sender folk ud, har et ansvar for at sørge for deres sikkerhed - det gælder også for de freelance, de samarbejder med.

Han pointerer, at danske medier generelt er gode til at klæde sine journalister på til at håndtere pressede situationer. Men medierne skal også se i øjnene, at der er områder, hvor de skal holde sig fra - hvor det simpelthen er for farligt at arbejde fordi det nødvendige beredskab ikke er tilstede.

Og her må kapløbet for at være først, størst og mest på pletten ikke komme forud for journalisternes liv og helbred

- Vi ser jo, at journalister bliver overfaldet på jobbet. Vi ser, at journalister bliver myrdet på jobbet. Derfor vil jeg endnu engang understrege vigtigheden af det (at tage sikkerheden alvorligt, red.) Myndighederne har også et stort ansvar for, at kidnapperne bliver retsforfulgt. Og det er et af de helt store problemer i mange konfliktområdet, mener formand for Journalistforbundet, Mogens Blicher Bjerregaard.

Ifølge tv2.dk's oplysninger blev Jeppe Nybroe kidnappet 7. februar, efter han have lejet en bil i Beirut, Libanons hovedstad, hvor han arbejdede som freelancejournalist.

Hvor, han har været holdt som gidsel, er fortsat usikkert - det kan have været i grænseområdet i både Syrien og Libanon.

Ifølge hans familie opholder Nybroe sig nu ’et sikkert sted’

- Han har det efter omstændighederne godt, men familien vil gerne være i fred, siger broderen, der også er nyhedschef på TV 2, Jacob Nybroe.