Samfund

Dansk video afslører: Vi ignorerer vold på gaden

En gruppe danske teenagere har filmet et ungt dansk par, der åbenlyst skændes på gaden, og lagt optagelserne til debat på den sociale videodelingstjeneste YouTube. Skænderiet er iscenesat, da man ønsker at skabe opmærksomhed om vold i parforhold.

- Desværre er det ikke alle, der lever i et sundt forhold, men faktisk lever i et forhold, hvor de bliver udsat for vold. Vi ville se, hvordan folk her i Danmark ville reagere på at se en ung dame blive truet og udsat for fysisk vold, skriver Arian Planet, folkene bag eksperimentet, på deres Facebook-side.

Videoen kommer efter et tilsvarende koncept blev filmet af SOS Børnebyerne i den norske hovedstad Oslo, hvor en frysende dreng hurtigt fik hjælp af forbipasserende nordmænd, men i den danske video, der er optaget i København, viser det sig, at der går flere minutter, inden forbipasserende fodgængere kommer den unge kvinde til undsætning.

Det er de to 18-årige Arian Kashef og Emil Behrndtz, der medvirker i videoen, og de prøver at vise, hvordan en kvinde kan blive udsat for vold af sin kæreste. Du kan se hele videoen her

Flere danskere trasker forbi uden at blande sig i det ophedede slagsmål – også selv om den unge mand truer sin kæreste med vold og drab.

Ifølge folkene bag videoen var det under optagelserne i høj grad kvinder, der blandede sig i kæresteparrets verbale slagsmål, når der endelig var nogle, der reagerede på skænderiet.

Du kan se en bid af videoen øverst i artiklen