Samfund

Restaurant lukket: Der var flere døde rotter

En bøde på 10.000 kroner, et forbud mod at sælge og fremstille fødevarer og en øjeblikkelig lukning af restauranten New Garden på Østerbrogade i København.

Det var resultatet af et ekstraordinært kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen den 17. februar 2014 som følge af en henvendelse fra Københavns Kommune.

Det fremgår af Fødevarestyrelsens kontrolrapport fra besøget.

Fødevarestyrelsens kontrollanter konstaterede således ikke alene rotteekskrementer bag radiatorer, på hylder og glas og på toiletter. I kælderen blev også fundet 'flere døde rotter og bunker af rotteekskrementer' i virksomhedens kælderrum.

I kælderen er der desuden særdeles beskidt, gamle madvarer som ris og mel ligger spredt ud over hylder, der også er dækket af støv, og små sorte dyr ligger på service flere steder. 

I et forsøg på at inddæmme rotterne har restauranten opsat rottefælder flere steder, men i rum, hvor der opbevares fødevarer, er der ikke blevet skadedyrssikret. Altså har rotterne haft adgang til disse rum.

'Det er ejendommens skyld'

Da tv2.dk forsøgte at komme i kontakt med ejeren, fik vi en unavngiven medarbejder på restauranten i røret, der oplyste, at det ikke var muligt at tale med ejeren, eftersom vedkommende var i Kina. Derudover over understregede hun, at der ikke var nogle problemer i restauranten.

- Det er overstået. Vi har ordnet det, og restauranten er ikke længere lukket. Men det var ikke vores skyld, men ejendommens problem, forklarer medarbejderen, der ikke ville oplyse sit navn.

Det er vel ikke ejendommens problem, at I ikke har gjort ordentligt rent i restauranten, og at Fødevarestyrelsen konstaterede rotteekskrementer over det hele?

- Jo. Alt er i orden, lød det fra medarbejderen, der derefter smed røret på.

Efterfølgende opkald til restauranten blev ikke besvaret.