Samfund

Nu skal mobilbrug ikke koste ekstra i udlandet

Fra 2015 skal man ikke længere betale ekstra, hvis man bruger mobilen i udlandet.

Under forhandlinger mellem Kommissionen og Europa-Parlamentet blev man torsdag enige om at forbyde roaming fra den 15. december 2015.

- Vi sluttede forhandlingerne i går, som betyder, at vi fra den 15. december slutter det, der hedder roaming i Europa. Det betyder, at det fra den dato er slut med at betale overpriser, når man ringer eller går på nettet i udlandet, siger Europaparlamentsmedlem Jens Rohde til TV 2 News.

Den nye aftale vil betyde, at prisen er den samme lige meget, hvor i EU du bruger din mobiltelefon. 

- Nu skal vi så have medlemslandene med. Men selv den britiske premierminister David Cameron har været ude og tale om det her forslag som noget, der endelig giver noget merværdi for borgerne i Europa.

- Jeg tror, der vil være et bredt mandat til danske regering om at støtte det her forslag, når vi når så langt, så jeg tror også, det vil gå igennem rådet, og jeg har meget svært ved at forestille mig, at vi den 1. januar stadig har overbetaling for telefoni og databrug i udlandet, siger Jens Rohde.

Den 2. april stemmes der om forslaget, som Jens Rohde mener vil forbedre virksomhedernes konkurrenceevne.

- Hvis du går på nettet i udlandet i dag, så betaler du i gennemsnit 698 procent over kostprisen. Altså ikke engang Gucci-tasker har så høj en avance, og det er også derfor, at vi har sagt, at nu må det stoppe. Nu skal vi både sikre forbrugerne og virksomhederne, for det svækker mobiliteten og den europæiske konkurrenceevne, at vores virksomheder skal betale så meget for telefoni og databrug i udlandet, siger han.

Hør, hvad Jens Rohde siger om den nye aftale i klippet øverst.